Koerdische demonstratie tegen Turkse aanvallen Afrin – Rotterdam

Voor de derde keer in een maand protesteerden Koerden en hun vrienden in Rotterdam tegen de onmenselijke Turkse aanvallen in Afrin. Het aantal burgerslachtoffers bij deze aanvallen blijft oplopen.

Eind januari lanceerde Erdogan ‘operatie olijftak’. De koerden hebben de regio vrijgemaakt van ISIS waardoor het gebied lange tijd de meest stabiele en vreedzame regio was.

De haat jegens Koerden verblind Erdogan. De willekeurige aanvallen treffen vele burgers, vrouwen en kinderen. De Turkse staat wenst geen Koerden in het grensgebied met Turkije te hebben, een gezamenlijk overeenkomst heeft Erdogan voor de zoveelste keer, weggewimpeld.

De demonstranten vragen aandacht voor deze aanvallen op Afrin en roepen op om Turkije een halt toe te roepen.

Zo’n 400 mensen verzamelden op het Schouwburgplein en liepen richting Blaak. De politie was goed vertegenwoordigd, al was de opkomst minder massaal dan de eerdere protesten. Dit keer geen opstootjes zoals bij de vorige demonstraties waarbij Turkse tegenstanders uit waren op gevechten. Er zou vandaag slechts 1 persoon aangehouden zijn.

De demonstratie werd georganiseerd door KVR (Koerdische Volksstichting Rotterdam), onder het motto:

“Het Turkse regime blijft aanvallen uitvoeren waarbij honderden burgerslachtoffers vallen. Slachtoffers die in de mainstream media niet worden genoemd. Wij Koerden en andere minderheden kiezen ervoor om niet te zwijgen in deze situatie.”

De demonstratie is vreedzaam verlopen.