” Dringende noodzaak om het autoritaire Erdogan-regime in Syrië te stoppen”

Prof. Dr. Christian Zeller zei dat de Europese regeringen, de VS en Rusland dringend een einde moeten maken aan het autoritaire Erdogan-regime in Syrië.

Dr. Christian Zeller, Professor Economische geografie bij de Globale Studies Afdeling Geografie en Geologie aan de Universiteit van Salzburg sprak met de krant Yeni Özgür Politika en veroordeelde de stilte van Europese regeringen rond de aanvallen in Afrin van de autoritaire Turkse staat en zijn leger, gesteund door jihadistische huursoldaten van het Vrije Syrische leger.

“De Russische en Amerikaanse regeringen lijken de Turkse invasie in Syrië te tolereren. Het Erdogan-regime wil de Democratische Federatie van Noord-Syrië vernietigen. Erdogan bevorderde een massale nationalistische golf in Turkije. Hij bedreigt de hele bevolking in Noord-Syrië “, zei Zeller.

Terwijl hij erop wees dat de Turkse bombardementen al vele honderden mensen hebben gedood, benadrukte Zeller dat de bevolking van Afrin- waarvan de helft bestaat uit ontheemden die toevlucht en bescherming vinden in de Democratische Federatie van Noord-Syrië – vastberaden is om zichzelf te verdedigen tegen aanvallen en ter ondersteuning van beschermingseenheden van YPG en YPJ en de alliantie van de Syrische Democratische Krachten (SDF).

Volgens Zeller is het dringend noodzakelijk dat de Europese regeringen, de VS en Rusland het autoritaire Erdogan-regime in Syrië een halt toeroepen. “Ze hebben de economische en politieke macht om dit te doen. Een internationale solidariteitsbeweging moet hen dwingen om Erdogan te stoppen.”

Ziller merkte op dat de Syrische dictator Assad ook gedwongen moet worden om de verschrikkelijke bomaanslagen van enkele honderdduizenden mensen in Oost-Ghouta bij Damascus te stoppen.

“Het is dus dringend noodzakelijk om een ​​internationale solidariteitsbeweging op te zetten met Afrin, de bevolking in de Democratische Federatie van Noord-Syrië en de bevolking in heel Syrië welke gebukt gaan onder terreur. We moeten solidariteitsbijeenkomsten, acties en netwerken opbouwen in elke stad van Europa”, benadrukte Ziller.