Rajo: Meer dan 30 doden, tientallen gewonden

Tijdens de zes uur durende schermutselingen tussen het Turkse leger en YPG / YPJ-strijders zouden naar verluidt meer dan 30 soldaten zijn gedood, terwijl een groep Turkse JÖH-PÖH (speciale operatiekrachten van de gendarmerie en politie) in een gebied onder YPG-controle werden omsingeld.

Volgens informatie van lokale bronnen, probeerde het Turkse leger het dorp Bililka in het Rajo-district van Afrin aan te vallen. YPG / YPJ-strijders verhinderden de aanvallen op basis van legitieme verdediging waarna hevige gevechten uitbraken.

Tijdens zes uur van schermutselingen werden naar verluidt meer dan 30 soldaten gedood, terwijl een groep Turkse JÖH-PÖH (speciale operatiekrachten van de gendarmerie en politie) werden omringd in een gebied onder YPG-controle. Duidelijke details over de omcirkelde groep zijn nog niet beschikbaar, omdat er in het gebied nog steeds botsingen plaatsvinden. Uit rapporten blijkt dat de leden van JÖH-PÖH tot de doden behoren.

Volgens berichten zijn Turkse helikopters die zich in het gebied bevonden beschadigd en gedwongen zich terug te trekken, terwijl een Cobra-helikopter naar verluidt aan de kant van Hatay tussen Turkije en Syrië neerstortte.

YPG / YPJ en SDF bronnen hebben nog geen officiële verklaring over de gevechten gegeven.