PKK’s Karayılan: “We mogen de historische mogelijkheid niet missen”

Murat Karayılan , lid van de Uitvoerende Raad van PKK zei: “Als we de aanvallen van de AKP en MHP-regime op Afrin verbreken, zullen onze mensen een overwinning behalen. Een vrij en democratisch tijdperk begint voor het Koerdische volk en de volkeren van Turkije.”

Murat Karayılan sprak met Dengê Welat-radio over de ontwikkelingen in Afrin. De hoogtepunten uit het interview met Karayılan zijn als volgt:

“Gedurende 40 dagen is een historisch verzet tegen de invasietroepen van de Turkse staat gevoerd. De weerstand in Afrin creëert een nieuwe situatie. Er is zelfverdediging en een verzet voor waardigheid, tegen de invasie en genocide. Een nieuw voorbeeld is gemaakt voor de hele mensheid.”

“We moeten dit zo zien: als het Afrin-verzet zich zo blijft ontwikkelen en resultaten boekt, zal dat de mensheid voor een groot gevaar verlossen. Zoals u weet, is ISIS georganiseerd tegen de regio en hebben onze mensen een sleutelrol gespeeld in het ontbindingsproces van ISIS. Door ISIS en Al Nusra mee te nemen, probeert het AKP-MHP-netwerk een ernstige bedreiging te vormen voor de volkeren van de regio, de Noord-Syrische democratie en de toekomst van de Koerdische bevolking en Syrië. Ze willen de ISIS-dreiging herstellen. Dat is waarom, als deze golf van agressie in Afrin kan worden doorbroken, de hele mensheid zal winnen. Als eerste winnen de volkeren van de regio, de volkeren van Turkije en de Koerdische bevolking. Een nieuw tijdperk zal beginnen.”

“Zal Erdoğan Syrië verlaten? Nee. Onder dergelijke omstandigheden zou hij Afrin, of Idlib, of Bab niet verlaten. Daarbovenop wil hij Aleppo bereiken. Net als Cyprus zal hij daar jaren proberen te blijven. Zal dat niet leiden tot het uiteenvallen van Syrië? Als Rusland een Syrië wil opbouwen in overeenstemming met hun eigen verlangens, hoe is dat mogelijk onder zulke omstandigheden? ”

“Hier zien we opnieuw de politiek en het gebrek aan geweten van de kapitalistische moderniteit. Iedereen klaagt over de schendingen en de aanvallen van de Turkse staat, maar ze kijken gewoon toe. Dus alle krachten zijn verantwoordelijk voor deze aanvallen.”

“AKP en MHP zijn in een alliantie, maar in werkelijkheid heeft AKP de ideologie van MHP overgenomen. Vandaag is er een fascistische en nationalistische regering in Turkije. De waarheid van de AKP is begrepen. Ze vertelden een aantal Koerden dat ze hun vrienden waren, maar nu kunnen we zien dat AKP ook vijandig tegenover hen is. Ten eerste zou iemand die zegt dat ze Koerdisch zijn niet in deze anti-Koerdische, fascistische en nationalistische organisaties moeten blijven. Als we de aanvallen van het AKP en MHP regime op Afrin vandaag verbreken, zullen onze mensen een overwinning behalen. Een vrij en democratisch tijdperk zal beginnen voor zowel het Koerdische volk als de volkeren van Turkije. We moeten benadrukken dat Turkije zal worden verslagen in Afrin. Om deze nederlaag te garanderen, moet iedereen actie ondernemen en offers brengen. Als dit betekent het leven opgeven, het zij zo. We mogen deze historische kans niet missen.”