Petitie om Turkse basissen te verwijderen ingediend bij de KRG

De verzamelde handtekeningen voor de verwijdering van de Turkse staat uit Bashurê (Zuid) Koerdistan zijn voorgelegd aan de regering. Er zijn meer dan 10.000 handtekeningen.

De organisatie Genoeg! / Êdî Besê! heeft in 16 dagen tijd 10.000 handtekeningen verzameld met de vraag om de militaire bases van de Turkse staat uit Bashurê (Zuidelijk) Koerdistan te verwijderen. De handtekeningen zijn ingediend bij de regionale overheid van Koerdistan.

Er is al een parlementaire resolutie

Beşdar Hesen, de Advocaat van de organisatie ‘Genoeg!’, zei dat ze de regering tot 16 maart geven om te antwoorden: “Er is al een resolutie van het parlement over deze kwestie. Er zouden geen MİT (Turkse Inlichtendienst) of Turkse militaire basissen mogen zijn in Bashurê Kurdistan.”

Advocaat Hesen zei dat als de regering niet op tijd reageert, de handtekeningen zullen worden ingediend bij het Iraakse kabinet en het Iraakse parlement.

De petitie ging op 3 februari van start en werd op 17 februari afgesloten.