KCK roept op tot een boycot van Turkse goederen en toerisme

KCK, de Vereniging der Koerdische Gemeenschappen riep op tot een boycot van Turkse goederen en toerisme in Turkije om de economie van Turkije, de motor van de oorlog tegen de Koerden een slag toe te brengen.

Volgens diverse Koerdische mediabronnen benadrukte het Comité voor Buitenlandse Betrekkingen van de KCK (Koerdistan Gemeenschap / Komela Ciwakên Koerdistan) in een schriftelijke verklaring dat de Koerdische consumentenmacht en Koerdische bronnen worden gebruikt in de anti-Koerdische invasieoorlog.

Inkomsten uit Koerdistan financieren de oorlog tegen Koerdistan en haar volkeren

De verklaring zou het volgende omvatten:

“De fascistische AKP-MHP-Ergenekon Alliance voert een genocidale oorlog in Koerdistan uit. Om deze oorlog te financieren, spendeert de fascistische alliantie veel geld. Deze uitgaven worden gefinancierd uit twee hoofdbronnen.

De eerste economische pijler van de fascistische oorlog is de productie in industrie en handel, die de binnenlandse vraag en de uitvoer naar het buitenland dekt. Deze economische basis is in handen van een handjevol Turkse elites die een noodlottige verbinding zijn aangegaan met het fascistische regime om grote winsten te behalen in de oorlog.

De tweede pijler is de neoliberale plundering van sociale- en overheidsmiddelen om internationaal kapitaal en buitenlandse investeringen aan te trekken.

De in Turkije geproduceerde goederen worden meestal verkocht in alle delen van Koerdistan. De Turkse staat financiert de oorlog tegen de Koerden met de inkomsten en winsten die het verdient met zijn goederen die in Koerdistan worden verbruikt. Vooral vanuit de textiel- en voedingsmiddelenindustrie worden de meeste goederen in Koerdistan verkocht. Met dit inkomen worden wapens en munitie uit andere staten gekocht, die vervolgens worden gebruikt tegen Koerdische burgers,kinderen, vrouwen en jongeren. De exploitatie en goedkope aankoop van natuurlijke hulpbronnen van Koerdistan, vooral in Zuid-Koerdistan, speelt een centrale rol bij de financiering van oorlog. Kortom, de anti-Koerdische oorlog in Sur, Cîzre, Nusaybin, Şırnak, Shengal, Kirkuk en Kobanê, en vandaag in Afrin, en de gebruikte wapens en munitie worden betaald met geld uitgegeven door de Koerden en de hulpbronnen van Koerdistan.”

Het KCK-comité riep op tot een boycot tegen de economie van Turkije, de motor van de anti-Koerdische oorlog:

“Ongetwijfeld geven onze mensen in alle vier de delen van Koerdistan en waar dan ook een krachtige strijd tegen het fascistische Turkse regime, op het gebied van zelfverdediging heeft het regime grote tegenslagen, ook op internationaal niveau en op het gebied van civiele zaken. ook de maatschappij heeft het publieke bewustzijn bereikt.

Er is echter een gebied en een gevoelig punt van de Turkse staat die zijn macht in de oorlog herbergt. Helaas zijn we niet georganiseerd op dit gebied en hebben we geen middelen om het regime te confronteren. De economie is het gebied dat de anti-Koerdische en genocidale oorlog van het regime financiert. De economie speelt een fundamentele rol in deze vuile oorlog zoals de motor van een voertuig. Met een verzwakte economie zal het niet gemakkelijk zijn voor het regime om zijn oorlog voort te zetten, want de economie is de drijvende kracht.

Daarom zullen aanvallen die bewust de verzwakking van de economie dienen, leiden tot strategische resultaten in deze oorlog.”

Boycot Turkse economie

“De grootste klap voor de oorlogseconomie is de boycot van alle goederen geproduceerd door het kolonialistische Turkse regime en bedrijven, voornamelijk in de sectoren industrie, voedingsmiddelen, bouw en textiel.” De boycot van elke Turkse grondstof, vooral door de Koerden en in Koerdistan, zullen de oorlogseconomie van Turkije verzwakken, zoals een organisatorische oriëntatie en boycotacties, die de toch al wankele Turkse economie door een kettingreactie naar beneden kunnen brengen: het vermijden van Turkse banken en kredietinstellingen en het weigeren om te onderhandelen over handelsovereenkomsten met Turkse bedrijven zullen vergelijkbare resultaten opleveren. De boycot moet niet alleen beperkt blijven tot Turkse bedrijven en de Turkse staat, maar moet ook de producten van hun partnerbedrijven omvatten. Zodra de buitenlandse bedrijven zich realiseren dat ze te maken hebben met zakelijke relaties met Turkije bedrijven en de Turkse staat, zullen ze hun keuze heroverwegen.”

Boycot in Europa

De boycot moet ook in het buitenland doorgevoerd en gecoördineerd worden zei de KCK, en vervolgde:

“Niet alleen de Koerden en hun naburige volken, maar ook de democratische en progressieve Europese vrienden van de Koerden moeten deelnemen aan de boycot. Dit is van groot belang, omdat de Erdogan-regering, door haar betrekkingen met de IS, al-Nusra en al Qaeda en andere salafistische groepen zijn niet alleen verantwoordelijk voor de bloedbaden in het Midden-Oosten, maar ook voor tal van aanvallen en moordpartijen in Europese steden. Daarom zullen allen die deelnemen aan de boycot zich niet alleen richten op bendes die misdaden tegen de mensheid plegen, maar ook de mensheid verdedigen door de boycot.

Het is heel belangrijk dat de toerismeboycot doeltreffend en breed is, omdat Turkije een groot deel van de uitgaven van de fascistische oorlog betaalt vanuit toeristeninkomsten. Het is uiterst belangrijk om dit gebied als een zinvolle specifieke strijd te beschouwen.

Met dit besef en om de genoemde redenen roepen wij als KCK alle volkeren in alle delen van Koerdistan, naburige volkeren en vrienden van de Koerdische bevolking in het buitenland op om de consumptiegoederen uit Turkije te boycotten en om niet op vakantie te gaan in Turkije. We nodigen onze mensen en onze vrienden uit om een overeenkomstige boycot en acties op dit gebied te organiseren.”