Rode Kruiscomité: We hebben een humanitair konvooi naar Afrin gestuurd

Het Internationale Rode Kruiscomité heeft aangekondigd dat ze voor het eerst een konvooi voor humanitaire hulp naar Afrin hebben gestuurd.

Iolanda Jaquement gaf in naam van het Rode Kruiscomité een verklaring af in Genève en zei: “Het Internationale Rode Kruiscomité en de Syrische Arabische Rode Halve Maan hebben dit jaar voor het eerst een overeenkomst bereikt om een humanitair hulpkonvooi naar de regio te sturen.”

Volgens het Rode Kruiscomité omvat het hulpkonvooi fundamentele behoeften voor de 50.000 mensen die uit hun huizen zijn verdreven.

Turkse invasietroepen lanceerden hun aanvallen tegen Afrin op 20 januari in een alliantie met ISIS bendes en Al Qaeda, en de aanslagen hebben geresulteerd in het verlies van ongeveer 200 burgerlevens waarvan tientallen kinderen.

De VN- Veiligheidsraad heeft een resolutie uitgevaardigd voor een staakt-het-vuren van 30 dagen voor heel Syrië, maar de Turkse staat heeft hun aanvallen niet gestopt. De VN, de VS, de EU en Frankrijk hebben sindsdien verklaringen afgegeven dat het staakt-het-vuren ook Afrin omvat.