6.000 kinderen in het vluchtelingenkamp in Tabqa zonder school

De kinderen in het Tiwehine Camp ten westen van Tabqa in de Democratische Federatie van Noord-Syrië eisen de onmiddellijke opening van een school. Het recht op onderwijs voor 6.000 kinderen is momenteel niet gegarandeerd.

Het vluchtelingenkamp Tiwehine in Tabqa is de thuisbasis van tienduizenden mensen die de Islamitische Staat (IS) ontvluchtten vanuit verschillende delen van Syrië. Ze ontvangen geen internationale steun en worden door de gemeenten in de regio voorzien van eerste levensbehoeften. Het kamp heeft momenteel geen school voor de 6.157 kinderen.

Een van de grootste wensen die de kinderen daar telkens weer naar boven brengen, is naar school kunnen gaan. Eyşe El Fêsel, legt uit dat ze vanwege de aanslagen een einde moesten maken aan de school en dat de lessen in het kamp opnieuw worden georganiseerd.

Henîn Ibrahim, die met zijn gezin uit Homs moest vluchten, wil een school waar hij kan leren lezen en schrijven.