Turkse commandant Afrin erkent: “Geen enkele kogel kwam uit Afrin”

Luitenant-generaal Ismail Metin Temel, de commandant van de invasie-aanvallen tegen Afrin, gaf toe dat ondanks de aanhoudende burgeroorlog in Syrië gedurende 7 jaar, er geen enkele kogel vanuit Afrin is afgevuurd.

Volgens de Turkse media, bezocht een hooggeplaatste delegatie van het Directoraat voor Religieuze Zaken op 16 februari Hatay van waaruit de invasie tegen Afrin werd bevolen. De bekentenissen van invasiecommandant Temel zijn gemaakt tijdens dit bezoek. Voormalig covoorzitter van het Turks Historisch Instituut en huidig ​​Directoraat voor Religieuze Zaken Ondersecretaris Ahmet Belada sprak met een reporter over wat er tijdens het bezoek gebeurde.

Volgens Belada sprak de commandant van het Tweede Leger luitenant-generaal Ismail Metin Temel tijdens het bezoek over de invasieactiviteit tegen Afrin. Temel zou hebben gezegd: “Maak je geen zorgen, het werk zal worden gedaan”, en vergeleek Afrin met Beiroet.

Temel betoogde dat “rijke Syriërs in Afrin leven” in een poging om de invasie te legitimeren en maakte naar verluidt deze bekentenis: “Ondanks de oorlog die 7 jaar aanhoudt, zijn we vanuit die kant met geen enkele kogel beschoten.”

Sinds het begin heeft de Turkse staat Afrin als een bedreiging tegen hen gezien en beweert dat er aanvallen van Afrin tegen Turkije zijn geweest. Hoewel ze geen enkel bewijs hebben getoond om deze aantijgingen te bewijzen, gebruiken ze nog steeds ‘grensbedreigingen’ als het fundamentele excuus van de invasie-aanvallen.