“Turkse Afrin-operatie belemmert strijd tegen ISIS”

De aanval van Turkije op Afrin belemmert de Amerikaanse campagne om ISIS te verslaan, zo zei generaal Joseph Votel, de commandant van het centrale commando van de VS.

In een toespraak tot de Amerikaanse senatoren in het congres zei Votel dat de strijd om een heropstanding van ISIS of vergelijkbare groepen te voorkomen, een aanhoudende en gerichte inspanning vergt en waarschuwde dat de Turkse inval in Afrin dit doel afleidt.

“Veel strijders binnen de SDF hebben familiebanden met de Koerden in Afrin en ze worden nu gedwongen te kiezen tussen het voltooien van operaties tegen ISIS-strijders en het assisteren van hun mede-Koerden in Noord-Syrië,” voegde Votel eraan toe.

De generaal waarschuwde dat de acties van Turkije “een risico vormen voor de campagne om ISIS te verslaan”.