Civiele woonwijken gebombardeerd door de Turkse staat – Afrin

Een eenheid van ANF Nieuwsagentschap heeft het gebied in het district Jindires van Afrin weten te bereiken en heeft de vernietigingen in een woonwijk gedocumenteerd.

Het binnenvallende Turkse leger en hun ISIS-Al Qaeda-bendes lanceerden een intense mortieraanval tegen het district Jindirese in Afrin. De aanval duurde uren en het gebied werd door meer dan honderd Howitzer artillerie en mortiergranaten getroffen. Het gebied werd ook continu gebombardeerd door straaljagers.

Bij deze aanvallen begeleid door verkenningsvliegtuigen, werden burgerhuizen en gebouwen als doelwit gekozen. Een ANF-eenheid bereikte de gebombardeerde gebieden en documenteerde de vernietigingen die de Turkse staat heeft toegebracht.

De beelden laten de door de Turkse staat getroffen burgerresidenties zien die volledig verwoest zijn. Ook winkels en auto’s zijn net als de burgerwoningen, volledig onbruikbaar gemaakt.

Het bombardement vond plaats rond dezelfde tijd dat het staakt-het-vuren afgekondigd werd om plaats en tijd te geven voor “humanitaire hulp” aan alle gebieden in Syrië, inclusief Afrin. Hier zien we nogmaals dat Turkije internationale overeenkomsten schendt en opnieuw een misdaad pleegt.