Achter ons staan onze volkeren, voor ons de wankele voeten van de vijand

Een boodschap van de helden van het Verzet Van De Eeuw, wereldwijd gadegeslagen door gewetensvolle mensen met nieuwsgierigheid, hoop en opwinding: “Als we terugkijken, zien we onze volkeren achter ons. Als we vooruit kijken, zien we de wankele voeten van de vijand.”

Het Verzet Van De Eeuw in Afrin, waar het Turkse leger en hun geallieerde Al Qaida, ISIS en Al-Nusra bendes een invasie proberen uit te voeren, bevindt zich op dag 39. Het binnenvallende Turkse leger gebruikt straaljagers, tanks, artillerie, houwitsers en alle soorten zware wapens op Afrin, waar op alle fronten een grote weerstand voortduurt en elke dag opnieuw een nieuw epos van verzet wordt geschreven. Een van de fronten met de meest intense botsingen in Afrin is de Shera-Meydankê-Bilbilê-lijn. De verzetsstrijders die de vlag op de voorgrond voeren, spraken met ANF Nieuwsagentschap.

De strijders in het Verzet Van De Eeuw tegen de invasie van de Turkse staat verklaren dat ze een grote wil hebben, en ze zullen niet buigen voor oorlogsvliegtuigen en de nieuwste technologische wapens. De strijders lachen nog steeds, zelfs onder de bombardementen, en zeggen: “Als we terugkijken, zien we onze volkeren achter ons. Als we vooruit kijken, zien we de wankele voeten van de vijand. We zullen ons blijven verzetten onder alle omstandigheden. Als onze vijanden in zichzelf geloven, kunnen ze komen en zullen we borst tegen borst vechten.

De geestkracht van Kobanê wordt herhaald in Afrin

De YPG-strijder genaamd Welat Efrîn vecht op de voorste posities in het Bilbilê-Shera-front. Welat Efrîn zei dat ze hun land en hun volk verdedigen, en voegde eraan toe: “Gedurende 38 dagen hebben ze met alle voordelen in technologie en grote aantallen aangevallen, maar ze hebben nog niets bereikt. Hun media pompen voortdurend nep-nieuws over de overwinning en beweren dat ze Afrin hebben ingenomen. Ze zeggen dat ze duizend dorpen hebben ingenomen. Zoiets bestaat niet. We zijn hier en we blijven onze landen verdedigen. De hele wereld en de Turkse staat zagen ons verzet. We vechten tegen tanks met Kalashnikovs. Dit is een geestkracht. De geestkracht van Kobanê wordt herhaald in Afrin.”

 We zien de wankelende voeten van de vijand

Welat Efrîn wees erop dat ze een geweldig moreel hebben en vervolgde: “Ons moreel staat op een maximum. We vechten voor onze volkeren. Als we terugkijken, zien we onze mensen achter ons. Als we vooruit kijken, zien we de wankele voeten van de vijand. We zien angstige indringers als we naar de overkant kijken. We weten waarvoor we vechten. Dat is waarom we op onszelf vertrouwen. We zullen zegevieren. ”

We zijn klaar om ons tegen alle aanvallen te verzetten

Een andere YPG-strijder genaamd Çekdar Efrîn benadrukte dat ze hun land zullen blijven verdedigen ondanks alle zware wapens van de Turkse staat, en voegde eraan toe dat ze bereid zijn te doen wat nodig is. Çekdar Efrîn zei: “Ik ben een maand in deze positie gestationeerd. De Turkse staat en hun bendes vallen ons voortdurend aan met zware wapens en we verzetten ons met de wapens die we hebben om onze landen en volkeren te verdedigen. We nemen voorzorgsmaatregelen en we zijn klaar om ons tegen alle aanvallen te verzetten.”

Afrin zal slechts een droom blijven voor de vijand

YPJ-strijder Fidan Garzan verklaarde dat de Turkse staat vertrouwt op zijn technische bekwaamheid en numerieke voordeel en voegde eraan toe dat ze geen twijfel hebben in hun verzet en dat ze niet twijfelen aan de uitkomst: “We hebben een wil, we vechten met deze wil. We hebben martelaars, er zijn gewonden, maar er is geen dag zonder weerstand en er is geen stap terug. Er is een grote weerstand. Deze weerstand geeft ons elke dag moreel. We hebben altijd een glimlach op onze gezichten. Omdat we weten dat lachen een ideologische daad is. We verzetten ons ​​met een groot moreel. We twijfelen niet aan ons verzet, we twijfelen niet aan de overwinning. We vechten met dit bewustzijn.”

Als je in jezelf gelooft, vecht je borst tegen borst

YPJ-strijder Sozda Kobanê verklaarde ook dat de Turkse staat met zware wapens probeert resultaten te bereiken en voegde eraan toe: “Hier verdedigen we onze landen en onze volkeren tegen het Turkse leger en hun bendes. Tot op heden was er een grote weerstand. Ja, ze hebben een aantal dorpen genomen, maar die dorpen zullen nooit echt van hen zijn. Ze proberen resultaten te bereiken, doorgaans met straaljagers en zware wapens. Dus we roepen hen op, als u echt op uzelf vertrouwt, bent u welkom, laten we borst tegen borst vechten.”