Herder uit Afrin ontvoerd, Turks leger zegt “PKK-lid gepakt”

Het Turkse leger heeft Mihemed Kemal Horo uit Afrin ontvoerd en beweerde een PKK-lid te hebben veroverd. De familie van Horo laat weten dat hij schaapsherder is en dat hij schapen hoedde toen hij werd ontvoerd.

Het is niet de eerste keer dat het Turkse leger en gelieerde bendes herders en dorpsbewoners ontvoerd om vervolgens te beweren dat ze “PKK-leden hebben gedood”. Nu gebruiken ze dezelfde tactiek in de invasiepoging tegen Afrin. Mihemed Kemal Horo ging op 9 februari op zoek naar zijn verloren dieren waarna niemand meer iets van hem vernomen heeft, totdat Al-Qaeda-bendes onder het Turkse leger foto’s van twee dorpsbewoners plaatsten op hun sociale media-accounts en beweerden dat ze ‘PKK-leden hebben gegijzeld’ . Een van de mensen op de foto was de vader van vijf, herder Mihemed Kemal Horo.

” Wij zagen de foto’s en ontdekten dat hij was ontvoerd”

De familie van Mihemed Kemal Horo, die gegijzeld is door het Turkse leger en hun Al Qaeda-partners, sprak met het ANF Niewsagenschap. Mihemed Kemal Horo’s vrouw Rûken Arif zei dat hij enkele verloren schapen ging zoeken en dat ze sindsdien niet meer van hem hebben gehoord: “Mijn man werkte altijd als kleermaker om de eindjes aan elkaar te knopen. En we hebben schapen. Er waren enkele schapen achtergebleven, dus mijn man ging ze zoeken. We hadden sinds 9 februari niets meer van hem vernomen, toen onlangs een familielid ons een foto stuurde, en toen hoorden we dat hij ontvoerd was.”

“Ik weet niet of mijn man nog leeft”

Rûken Arif zei dat zij en haar kinderen Kemal, Arif, Rindê, Sara en Nergiz al meer dan twee weken op haar echtgenoot wachten en voegde eraan toe: “We wachten dagenlang op nieuw, maar we hebben niets van hem gehoord. We hebben samen 5 kinderen. Wij zijn burgers. We hadden een wat schapen waarvan we leven. Nu weten we niet eens of mijn man nog leeft.”

“Hij was een herder”

De vader van Kemal Horo zei dat ze rustig in hun eigen dorp wonen: “Mijn zoon had wat schapen, hij ging op zoek omdat enkelen waren verdwenen, en hij kwam nooit meer terug. Onze familieleden in Europa hebben ons deze foto gestuurd. Hij heeft 5 kinderen, hij is geen strijder, hij vecht niet. Hij was op zoek naar zijn schapen. Hij was een herder.”

“Hij heeft vijf kinderen”

De vader van Kemal Horo zei dat ze op hun eigen land wonen en voegde eraan toe: “Hij heeft vijf kinderen. Hoe kan ik op mijn oude dag voor ze zorgen? Wat willen ze van ons? We zijn hier op ons eigen land. We zijn niet gekomen om iemands land binnen te vallen. Of we nu leven of sterven, het zal op deze grond zijn.”