Duitse Linkse partij: Interpol is misbruikt, Moslem moet worden vrijgelaten


De Duitse linkse partij verklaarde de dat secretaris-generaal van Interpol Jürgen Stock,voormalig vicevoorzitter  is van het Duitse federale bureau voor strafpraktijken (BKA), en de regering van Merkel opriep om op te treden met het oog op de vrijlating van Saleh Moslem.

De reacties naar aanleiding van de arrestatie van de officiële buitenlandse leider van TEV-DEM en de voormalige PYD-leider Saleh Moslem in Praag , de hoofdstad van de Tsjechische Republiek, op verzoek van Turkije nemen toe. De Duitse oppositiepartij Die Linke riep ook op tot de onmiddellijke vrijlating van Moslem.

In een verklaring namens de Linkse Partij herinnerde Group Vice-voorzitter Heike Hänsel eraan dat critici van het Erdogan-regime op verzoek van Interpol in sommige Europese landen eerder op verzoek van de Turkse staat waren gearresteerd.

Terwijl hij opmerkte dat Ankara Interpol op dezelfde manier misbruikt als voorheen, zei Hänsel; “Interpol en Europese staten moeten maatregelen nemen om dergelijke pogingen van Turkije te voorkomen.”

Merkel moet ingrijpen

Hänsel zei dat het een schandaal was dat Europa in overeenstemming met de eisen van het Erdogan-regime handelde en riep de Merkel-regering op om op te treden voor de vrijlating van Moslem. terwijl ze opmerkt dat de secretaris-generaal van Interpol, Jürgen Stock, voormalig vicevoorzitter is van het Duitse federale bureau voor strafpraktijken (BKA), zei Hänsel dat Duitsland indirect deel uitmaakte van dit schandaal.

Terwijl  Hänsel er bij Duitsland op aandrong om op te treden tegen de pogingen van het Erdogan-regime om Interpol te misbruiken, bekritiseerden vele andere politici van de linkse partij ook de arrestatie van Moslem.

Medevoorzitter van Die Linke ,Katja Kipping veroordeelde via sociale media de arrestatie van Moslem. Kipping riep Tsjechië en andere EU-staten op om te weigeren zich aan het regime van Erdogan te onderwerpen en riep op tot de onmiddellijke vrijlating van Moslem.

Tobias Pflüger,bestuurlid  van de Linkse partij zei; “Het lijkt erop dat EU-lid Tsjechië de vuile klusjes van Turkije aan het doen is.”