YPG: We zullen ons houden aan de beslissing van het staakt-het-vuren van de VN

YPG heeft aangekondigd dat zij zich zullen houden aan het besluit van de Verenigde Naties voor een 30 dagen lange wapenstilstand in Syrië.

De Veiligheidsraad van de VN heeft zaterdag unaniem gestemd voor een maandelijks staakt-het-vuren in Syrië om humanitaire goederen te kunnen leveren en medische evacuatie mogelijk te maken.

Het algemene commando van YPG heeft aangekondigd dat zij zich zullen houden aan dit besluit  met uitzondering van ISIS, en dat zij hun recht op zelfverdediging nog steeds zullen gebruiken in het licht van aanvallen van de Turkse staat en aangesloten bendes tegen Afrin.

“Onze troepen zullen zorgen voor een veilige doorgang voor delegaties van de VN en humanitaire organisaties voor de behandeling van degenen die gewond zijn geraakt tijdens de aanvallen van Turkse staat en aangesloten bendes en voor het leveren van humanitaire hulp aan de regio Afrin .”

YPG riep ook alle troepen in Syrië op zich te houden aan het besluit van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.