TEV-DEM veroordeeld de arrestatie van Saleh Moslem

De Beweging voor een Democratische Samenleving (TEV-DEM) veroordeelde de arrestatie van Saleh Moslem en drong er bij de internationale gemeenschap op aan een reactie te geven op de onwettige praktijken van de Turkse staat.

TEV-DEM heeft een verklaring vrijgegeven nadat het Comité voor diplomatieke betrekkingen van de organisatie Saleh Moslem in Praag was gearresteerd omdat Turkije via Interpol een internationaal arrestatiebevel uitvaardigde.

De organisatie zei dat Turkije na het falen in Afrin arrestatiebevelen begon uit te vaardigen tegen nationale figuren van mensen in Noord-Syrië.

TEV-DEM laat weten: “Deze wet is in strijd met de algemene waarden en internationale wetten. De Turkse staat heeft niet het recht om iemand te vervolgen of te arresteren die niet een van zijn burgers is. De heer Saleh Moslem is een Syrisch staatsburger en heeft een revolutionaire geschiedenis in de strijd en het verzet om alle volkeren te dienen.”.

TEV-DEM veroordeelde de illegale praktijken en deed een beroep op alle civiele en juridische organisaties, persoonlijkheden, landen en de organisaties van de Verenigde Naties om hun standpunt over dit incident kenbaar te maken.

“We doen ook een beroep op al onze mensen in binnen- en buitenland om hun plichten uit te voeren door te protesteren en dit incident aan te klagen”, aldus de verklaring.