Recente situatie in het historische district Sur in Amed – Diyarbakir

ANF heeft de recente situatie in Sur gedocumenteerd, waar de langste avondklok ter wereld nog steeds aanhoudt. In afgebroken buurten worden de overblijfselen van het verzet tegen Turkse staatsaanvallen op camera vastgelegd.

In de wijken Hasirli, Dabanoglu, Cevat Pasha, Fatih Pasha, Cemal Yilmaz en Savash-wijk in het district Amed (Diyarbakir) in Sur, waar het uitgaansverbod reeds meer dan twee jaar aanhoudt na het verzet tegen het zelfbestuur, zijn er bijna geen gebouwen overeind gebleven.

In deze wijken waar de weerstanden tegen het zelfbestuur zo’n 3,5 maanden duurden, schoot de Turkse staat artillerievuur vanuit tanks en legde een barbaars aanvalsconcept op aan de bewoners. Met deze aanvallen werden de mensen met geweld uit hun huizen verwijderd. Terwijl de langste avondklok ter wereld voortduurt, heeft het ANF Nieuwsagentschap de laatste situatie in deze gebieden gedocumenteerd waar de toegang zeer beperkt is. De buurten tonen de overblijfselen van het verzet tegen Turkse staatsaanvallen.