MMC-woordvoerder: we zijn voorbereid op de dreigementen van Erdogan

De verdedigingskrachten van Manbij zijn voorbereid tegen de dreigementen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan laat Shervan Dervish, zo laat de woordvoerder van de Militaire Raad van Manbij weten.

“Sinds de dag dat Manbij werd bevrijd, nu ongeveer anderhalf jaar, bedreigt Erdogan Manbij. Het niveau van bedreigingen nam toe na de nederlaag van ISIS en het begin van de invasie-aanval op Afrin. Daarom hebben we onze militaire aanwezigheid aan de grens vergroot en zijn we voorbereid op allerlei aanvallen”, zei Dervish.

Dervish sprak ook over het recente bezoek van de hoge functionarissen van de internationale coalitie en zei: “De bedreigen van Turkije nemen toe . Daarom hebben we de coalitie ontmoet en houden we contact. We hebben onze mensen beloofd dat we Manbij zullen verdedigen. Daar zijn we op voorbereid.”

Manbij werd in 2016 bevrijd door Syrische Democratische Krachten (SDF) van ISIS. Turkije heeft met militaire interventie SDF-troepen bedreigd en eist dat het gebied wordt overgedragen aan Al-Qaeda en aan Al-Nusra, gelieerd aan het Vrije Syrische Leger.