Erdogan’s “Afrin smoes”: Slecht weer!

Erdoğan legt de schuld van de militaire mislukkingen in Afrin bij ‘het slechte weer’, maar zelfs dat is een leugen.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan hield een toespraak tijdens een bijeenkomst met provinciale leiders van de AKP, waarbij hij indirect erkende dat de militaire invasie van Afrin niet lukte: “Als God het wil, verwachten we vanaf nu een snellere vooruitgang in de operatie.”

Hij legde de recente mislukkingen uit als volgt: “Het weer is ook slecht, soms is er sneeuw, storm en mist. Ondanks sneeuw en storm, gaan onze soldaten verder op weg in dit gevecht.”

In zijn toespraak gaf de Turkse president verder aan dat de operatie tot nu toe niet het gewenste resultaat had bereikt. Daarom is er behoefte aan een nieuwe strategie: “Nadat we het stadscentrum van Afrin zo snel mogelijk hebben belegerd en daarmee het contact van de terroristen met de buitenkant zullen verbreken, zullen we de operatie voortzetten met een nieuwe strategie.”

De bewering dat de weersomstandigheden slecht zijn, komt niet overeen met de realiteit. In Afrin is het overwegend zonnig en af ​​en toe regent het. Er is geen sprake geweest van sneeuwval en stormen. De luchttemperatuur ligt tussen 13 en 19 graden.