Zweedse parlementsleden: de VN moet tussenbeide komen Turkse aanvallen op Afrin te stoppen

De Zweedse parlementsleden Emilia Töyra en Eva-Lena Jahnsson deden een beroep op de VN om de Turkse aanvallen te stoppen in Afrin en om steunboodschap te sturen voor de bevolking van het belegerde kanton.

Kenneth G. Forslund, voorzitter van de parlementaire commissie internationale betrekkingen en een groep Zweedse parlementsleden, Emilia Töyra en Eva-Lena Jansson, hebben een verklaring afgelegd en de Turkse aanvallen op Afrin veroordeeld.

In een interview met ANF zei Töyra dat Turkije Afrin aanvalt om het democratische systeem in het kanton te vernietigen.Zij uitte kritiek op westerse landen voor hun stilzwijgen over dit onderwerp nadat ze eerst de Koerden steunden in de strijd tegen ISIS.

“De VN moet openlijk zijn standpunt uiteenzetten en zeggen dat Turkije verkeerd bezig is. De VN moet hier niet tevreden mee zijn en moet direct ingrijpen om de aanvallen van de Turkse staat te stoppen. De EU moet ook verklaren dat Turkse aanvallen niet zullen worden geaccepteerd “, zei Töyra.

Töyra waarschuwde dat het zwijgen van de EU en de VN zou betekenen dat de aanvallen op Afrin worden goedgekeurd en drong er dan ook bij de Europese regeringen op aan om over deze kwestie te spreken.

“Hou vol Afrin. De wereld ziet wat er aan de hand is”zei Töyra als boodschap aan de bevolking van Afrin.