YPJ groet het Verzet Van De Eeuw in Afrin

“Geen enkele indringer kan ons land, onze geschiedenis, onze eer en ons vrije bestaan zwart maken. De Vrouwenbeschermingseenheden zullen vechten, verzetten en slagen totdat vrijheid voor de hele mensheid wordt bereikt.”

Het algemeen commando van YPJ bracht een verklaring uit waarin het historische verzet in het Noord-Syrische Afrin tegen de invasiepogingen van de Turkse staat en de aangesloten jihadistische bendes werd gegroet.

De volledige tekst van de verklaring van het algemeen commando van YPJ luidt als volgt:

“In de eerste maand van het Verzet Van De Eeuw werd een legendarisch verzet getoond voor de hele wereld. Deze maand weerspiegelt de basis van tijden waarin de passie voor vrijheid omgezet wordt tot een groots verzet. Het succes van dit verzet werd bereikt door een prijs te betalen, inspanningen te leveren, moed te tonen, wilskracht en vast te houden aan een sterk geloof. Natuurlijk moesten we meedogenloos weerstand bieden in een tijd waarin het bezettende Turkse leger en tientallen jihadistische bendegroepen onze volkeren, ons land, ons bestaan ​​en onze woongebieden aanvielen. En natuurlijk zal ons bestaan ​​betekenis vinden door louter weerstand te bieden. Ten koste van ons leven zullen we niet toestaan ​​dat deze landen, waar veel waarden en hoge prijzen werden betaald, verduisterd werden door de handen van de barbaarse Turkse staat en de aangesloten bendes.

Natuurlijk zou dit verzet zo groot zijn dat het zichzelf markeert in ons tijdperk. We buigen met respect ter nagedachtenis voor onze kameraden Awesta Barin, Ezda Amargi, Gulan en Berfin, die het martelaarschap in dit verzet hebben bereikt, en we herhalen onze belofte om onze vrijheidsstrijd naar de top te brengen en te verdiepen als onze toewijding aan de gedachtenis aan hen. Nogmaals, we zijn trots op het eervolle verzet van onze kameraden die heldendom tentoonspreiden in dit verzet. Met name de geweldige weerstand van YPJ-strijders heeft de eer van alle vrije vrouwen van de hele wereld bereikt. YPJ-strijders, die tegenover tanks, granaten en vliegtuigen een schild vormen, zijn erin geslaagd de arbeiders van de mensheid te worden.

We groeten de eervolle houding van de mensen van Afrin, die tot hun dood resistent en toegewijd zijn aan hun land. De dood kan zich een miljoen keer aandienen, omwille van het volk is het de moeite waard om de meest meedogenloze strijd voort te zetten. Ondanks alle brute aanvallen van het Turkse leger hebben de volkeren van Afrin, die de verdediging van hun land op zich namen, die hun thuisland niet verlieten, heldendaden geschreven in de geschiedenis van de wereld. Als de Vrouwenbeschermingseenheden, YPJ, zullen we ons onophoudelijk verzetten totdat deze zinvolle strijd en legendarisch verzet zijn verdiende succes heeft bereikt, en deze weerstand zal in gouden letters in de geschiedenis van de mensheid worden geschreven.

We zullen onze plicht vervullen om zonder aarzeling alle vrouwen en de mensheid te verdedigen. We zullen ons verzetten ten koste van ons leven, zodat de geschiedenis van alle inspanningen van vrouwen niet wordt bevlekt. Geen enkele indringer kan ons land, onze geschiedenis, onze eer en ons vrije bestaan ​​zwart maken. De Vrouwenbeschermingseenheden zullen verzet ​​en succes tonen totdat de vrijheid is bereikt voor de hele mensheid.”