Beelden van het door Turkije gebombardeerde burgerkonvooi – Afrin

ANF Nieuwsagentschap heeft beelden verkregen van het burgerkonvooi dat werd gebombardeerd door de binnenvallende Turkse staat. Turkije verspreidt valse informatie en beweert “militaire voertuigen” te hebben geraakt. Het beeldmateriaal toont burgervoertuigen die zijn verscheurd door granaten en bommen.

Een burgerkonvooi die van Cizire naar Afrin reisden om steun te geven aan reeds 35 dagen duurde aanvallen op Afrin, werd getroffen door aanvallen van de binnenvallende Turkse staat. Volgens de eerste informatie werd een burger martelaar en raakten 12 anderen gewond.

De gemartelde burger was de 28-jarige Salim Xilêf. Burgers Baqî Xelîl (24), Reşîd Hisên Mihemed (22), Wensa Umer Şawîş (58), Xêrî Coqî Şengal (23), Rende Hisên Celal (20), Ekrem Bedran Biro (21), Rocvan (21), Xalid Tewfîq Elî (45) en Mihemed Xalid Yeqûb (60) werden voor behandeling naar het Avrin-ziekenhuis gebracht. Burgers Mihemed Şêx Nebî, Xalid Xelîl en Merwan raakten ook gewond.

De binnenvallende Turkse staat diende artikelen en video’s via het Turkse ‘Special War Department’ om het publiek te misleiden.

De beelden laten duidelijk verscheidene burgervoertuigen zien die worden vernietigd, terwijl er zelfs geen enkel militair voertuig of apparaat te zien is. Dit heeft aangetoond dat de Turkse staat opnieuw een oorlogsmisdaad heeft gepleegd.