“De Syrische strijdkrachten vervullen hun plicht aan de grens”

Zoals Aldar Xelîl (TEV-DEM) uitlegt, moeten de eenheden van het Syrische leger die naar Afrin zijn gekomen de grensbeveiliging ondersteunen.

Xelîl benadrukt dat de troepen van de Syrische regering de verantwoordelijkheid hebben om Afrin te verdedigen, aangezien het deel uitmaakt van Syrië en zegt: “Aan het begin van de aanvallen op Afrin heeft de autonome regering van Afrin verklaard een deel van Syrië te zijn en heeft ze de invasieaanvallen tegen Syrische landen aan de kaak gesteld. Ze hebben ook verklaard dat de Syrische staat en zijn leger officieel hun land moeten verdedigen. Dit betekent dat we onszelf als een deel van Syrië zien, ik zou dit in het bijzonder willen zeggen aan degenen die de proclamatie van de Democratische Federatie van Noord-Syrië beschreven als een verklaring van onafhankelijkheid van Syrië.”

Rusland moet zijn beslissing heroverwegen

Xelîl vervolgde: “Nu zijn de Kuvvet Shabi (Populaire Krachten) hier, Rusland moet zijn beslissing heroverwegen. Als Rusland doorgaat als voorheen en geen standpunt inneemt tegen de Turkse aanvallen, zal het de Turkse staat toestaan ​​om de Syrische staat aan te vallen. Dat zal hele andere gevolgen met zich meebrengen. “De inzet van de Syrische troepen benadrukt de noodzaak voor alle actoren in Syrië om verantwoordelijkheid te nemen. De Kuvvet Shabi-troepen zijn vertegenwoordigers van de Syrische staat.Deze troepen helpen nu om de grenzen te beveiligen. over de toekomst van Afrin staan ​​momenteel niet op de agenda. Dit zijn dingen die later moeten worden besproken.”