Tweede groep van het Syrische leger arriveert in Afrin

Als onderdeel van een overeenkomst tussen de YPG en het Syrische leger is een tweede groep van de populaire beschermingseenheden gearriveerd in Afrin.

Een nieuwe groep van de “populaire beschermingseenheden” onder het Syrische leger trok woensdag naar Afrin nadat gisteren de eerste groep was ingezet als onderdeel van een overeenkomst tussen de YPG en het Syrische leger. De eerste groep werd onmiddellijk aangevallen door de Turkse luchtmacht tijdens de inzet. Als gevolg kwamen twee soldaten kom en raakten drie anderen gewond bij het dorp Dêrjimêl.

De Turkse president Erdoğan beweerde dat de groep zich had teruggetrokken na de aanval door het Turkse leger. Syrische troepen gaven vandaag een verklaring af aan het Afrin-front en ontkenden deze bewering.

De YPG en de Volksbeveiligingseenheden verzetten zich gezamenlijk tegen de invasie door de Turkse staat in overeenstemming met het militaire akkoord tussen de twee partijen.