4.200 studenten van school vanwege Turkse aanvallen op scholen in Rajo

4.200 studenten in de regio Rajo moeten hun studie verbreken vanwege de barbaarse aanvallen van de binnenvallende Turkse staat tegen burgers in Afrin.

De Turkse staat richt zich rechtstreeks tot burgers en bombardeert civiele woonwijken en instellingen die werken aan het vervullen van de behoeften van burgers bij barbaarse aanvallen als onderdeel van hun invasie-aanvallen tegen Afrin. Duizenden studenten in de regio zijn van hun opleiding beroofd. Met de aanvallen van de Turkse staat op scholen als onderdeel van hun aanvallen op burgers, kunnen 4.200 studenten in de Rajo-regio hun studie niet meer vervolgen.

Şervan Hemû van de Onderwijscommissie Rajo Regio benadrukte dat de Turkse staat rechtstreeks op scholen bombardeert en verklaarde dat de Turkse staat de Şehîd Reûf-school heeft aangevallen en gebombardeerd in het dorp Hese, de Şehîd Welat-school in het dorp Şadiya, de Şehîd Rustemschool in het dorp Qudê en de school Şehîd Tekoşîn in het dorp Hecika. Hemû verklaarde ook dat in het districtscentrum de Äeheh Demhat-school met 800 studenten, de Şehid Rojhilat-school met 400 studenten en de Şehid Heci Mûsa-school zijn gebombardeerd. Een van de scholen werd opgezet door UNICEF.

Hemû zei dat kinderen de meeste schade lijden in de aanvallen tegen de regio en voegde eraan toe dat 4.200 studenten in de Rajo regio niet in staat zijn om hun lessen te vervolgen .

In totaal zijn er 300 scholen gesloten en meer dan 400.000 studenten kunnen geen lessen meer volgen als gevolg van beschietingen en bombardementen door het Turkse bezettingsleger op het kanton Afrin.

Een vierdejaars student genaamd Dilîne Bekir wiens school is gebombardeerd, zei dat ze vanwege de bomaanslagen niet naar school kunnen gaan en vroeg: “Waarom valt Turkije ons aan?”

Zie ook:

27 scholen doelwit in Afrin, 13 leerlingen gedood