YPG bevestigt de toetreding van de Syrische regeringstroepen in Afrin

De Volksverdedigingseenheden (YPG) bevestigden dinsdagavond in een verklaring dat na enkele dagen van onderhandelingen de Syrische regeringstroepen Afrin zijn binnengekomen.

ANF Nieuwsagentschap heeft gesproken met YPG woordvoerder Nuri Mahmut die verklaarde dat een groep van het Syrische leger vandaag het grondgebied van Efri is binnengegaan om deel te nemen aan de verdediging van Efrîn tegen de invasie-aanvallen van de Turkse staat.

Mahmut verklaart: “De Syrische regering heeft gehoor gegeven aan de oproep en vandaag op 20 februari 2018 de militaire eenheden gestuurd die zich zullen concentreren op de grenzen en de verdediging van de eenheid van de Syrische landen en de grenzen.”

Mahmut deelt mee dat er reeds twee Syrische soldaten omgekomen zijn als gevolg van de Turkse bombardementen.