Moslem: Burgers worden getroffen door NAVO-wapens

Saleh Moslem, TEV-DEM Minister van Buitenlandse Zaken, hield een persconferentie in Berlijn over de aanvallen van de Turkse staat en de poging tot invasie in Afrin.

Duitse en internationale pers toonden grote belangstelling voor de persconferentie.

Saleh Moslem zei dat ze vanaf het begin wisten dat Turkije terroristische groeperingen steunt en zei: “Met deze aanval wil de Turkse regering de gebieden die zij besturen vergroten. Ze hebben het over ‘nationale grenzen’, waaronder Aleppo en Rojava, en gaan verder naar Kirkuk-Mosul. Ze willen deze oorlog gebruiken als een excuus om deze regio’s onder hun controle te krijgen. ”

De bevolking van Afrin verdedigt Afrin

Moslem wees erop dat Turkije groepen als Al Nusra en ISIS steunt en vervolgt: “Om het bot te zeggen, zij stichtten ISIS en zij koesterden het. Ze geven zelf toe dat nadat ISIS Mosul was binnengevallen, ze een relatie met hen ontwikkelden. Nadat de aanval op Afrin was gelanceerd, bracht Turkije 50 bussen vol bendeleden waaronder voormalige ISIS-leden naar de regio.”

Moslem zei dat de mensen in Afrin zichzelf proberen te verdedigen: “Op dit moment zijn het alleen de volkeren van Afrin die Afrin verdedigen. Afrin is belegerd. Er zijn 800.000 mensen van Afrin in de regio, en dan zijn er zo’n 400.000 vluchtelingen die hun toevlucht zochten in de regio. De mensen die deze regio verdedigen zijn niet alleen Koerden, ook andere volekren organiseren en verdedigen hun regio.”

TEV-DEM-vertegenwoordiger Moslem verklaarde dat Duitse wapens en tanks burgers in Afrin aanvallen en voegde eraan toe: “Er zijn NAVO-regels voor het gebruik van deze wapens, maar Turkije negeert die regels. De strijd tegen ISIS is nog niet ten einde, maar sommige eenheden die in Deir Ez Zor vechten zijn vertrokken naar Afrin omdat ze daar hun familie hebben.”

Moslem verklaarde dat Turkije de bendes die ze Aleppo en Idlib binnenvoerden in de aanvallen tegen Afrin gebruikte en vervolgde: “Ze willen deze bendes vestigen in Afrin, Turkije heeft dit openlijk vermeld. Ze zullen deze bendes en de Syrische vluchtelingen gebruiken tegen Europa en willen vestigen en ze zullen Europa Hier constant mee bedreigen.”

Europa moet eigen democratische waarden hoog houden

Saleh Moslem benadrukte dat de vluchtelingen terug willen naar Aleppo en Homs: “Ze willen niet naar Afrin, Turkije legt dit op aan hen.” Moslem zei dat ze tegen de breuk van Syrië zijn en dat ze een federale regering prefereren, wat ze ook meermaals naar voren gebracht hebben;

“Vanaf het begin hebben we gepleit voor federalisme. Er zijn veel voorbeelden hiervan in de wereld, maar Turkije wil dit niet. Dus riepen we de Syrische centrale regering op om ‘je grenzen te komen verdedigen’. Maar de aanvallen van Turkije gingen door en het regime reageerde niet. We hebben wel enkele oproepen aan het regime, maar dit is geen overeenkomst geworden. Ik onderstreep dit: er is geen deal met het regime in Afrin.

Niemand reageert op de aanvallen van Turkije. Voor ons betekent niet reageren de aanvallen ondersteunen. We willen niet dat iemand ons komt beschermen, we hebben zulke verwachtingen niet. We willen alleen dat de Europese Unie een standpunt tegen deze aanval neemt binnen de beperkingen van hun eigen principes.

Turkije onderhandelt met de EU en ontvangt financiële hulp. Turkije koopt wapens met het geld dat ze ontvangen en ze gebruiken deze tegen ons. We willen dat Europa zijn eigen democratische waarden hooghoudt.”