Janders Front: Het lied van Het Verzet Van De Eeuw

Shirken Alo schreef een lied over de weerstand tijdens zijn deelname aan het Verzet Van De Eeuw in het Janders-gebied.

De strijder Shirken Alo, een lid van het kanton Afrin, wilde zijn gebied beschermen door wapens te dragen en op de frontlinies te staan ​​in het gebied dat het meest wordt blootgesteld aan land- en luchtaanvallen door het Turkse bezettingsleger en zijn huursoldaten in het gebied Janders. Hij beschrijft in zijn lied het verzet van de strijders en het volk in Afrin tegen de Turkse agressie.

Het meest opvallend is de geestkracht van (YPG, YPJ) strijders in de frontlinies.

De weerstand wordt gekenmerkt door zijn verschillende en opwindende vormen, vooral wanneer kogels worden omgezet in een bekende melodie met een strijder die zijn geweer draagt ​​en tegen de vijand vecht in de frontlinies. Deze weerstand is ongeëvenaard.

Het lied van het Verzet Van De Eeuw

Shirken Alo, gestationeerd op de frontlinies in Janders, speelt graag op de trompet en zingt. Zijn liefde en talent voor muziek hielpen hem om in de loopgraven een lied voor Het Verzet Van De Eeuw te maken. Hij werd geïnspireerd door zijn verzet en het verzet van zijn collega-strijders op de gevechtsfronten.

Na het martelaarschap van strijder Avesta Khabour, gevolgd door een commando-operatie tegen het Turkse bezettingsleger en zijn huursoldaten in het dorp Hamam in het Janders gebied, schreef hij een lied getiteld “Het Verzet Van De Eeuw”, “BERXWEDANA SERDEM”.

Strijder Shirken Alo vertelde aan ANHA-Nieuwsagentschap dat zijn sterke geloof in hun overwinning tegen tirannen en bezetters en het verzet van de revolutionaire mensen, die geen angst hebben voor de Turkse bezetting en zijn huursoldaten met hun bombardementen hem aanmoedigde om een ​​lied te schrijven waarin de details van het verzet beschreven worden.

Shirken Alo zegt dat hij zijn lied opdraagt aan alle strijders en troepen die het Afrin kanton verdedigen naast de martelaren die hun leven hebben opgeofferd om hun land te verdedigen en aan de revolutionaire weerstand van alle volkeren in Afrin.