Demirtas: “Mr. Ocalan boog niet en wij zullen ook niet buigen”

Selahattin Demirtaş stuurde een boodschap over het verdraaien van zijn opmerkingen tijdens de hoorzitting.

De huidige politieke gijzelaar en voormalig HDP-covoorzitter Selahattin Demirtaş stuurde een bericht naar de buitenwereld na een ontmoeting met zijn advocaten in de Edirne-gevangenis.

Het bericht van Demirtaş luidt als volgt;

“Ik ben op de hoogte gebracht over het feit dat mijn opmerkingen tijdens de hoorzitting in Ankara over de zaak waar ik voor vastgehouden wordt zijn vervormd door sommige publicaties en ten onrechte zijn geformuleerd in andere. Ik zal mijn statement nogmaals uiten ter verduidelijking:

Meneer Öcalan heeft nooit een relatie met mij of mijn partij gehad die kan worden opgevat als het geven van instructies. Maar de regering heeft geprobeerd ons een aantal analyses van de heer Öcalan te presenteren alsof het instructies waren. Maar het feit is dat ze er niet in zijn geslaagd om instructies te vinden van meneer Öcalan om ons voor te schotelen, en het is hun niet gelukt om ons dwingende voorschriften te laten accepteren. Aan de andere kant hebben ze geprobeerd om het Imrali vredesproces in een hulpmiddel voor druk en chantage om te zetten. Meneer Öcalan heeft niet voor deze druk gebogen en wij zullen ook niet buigen.

De reden dat ik deze uitleg geef is niet om een ​​speculatief spreekpunt te creëren, maar om te reageren op aantijgingen over mij voor de zaak waar ik voor terecht moet staan.

Alles wat ik tijdens de hoorzitting heb gezegd, is voor 100% waar. Ik geloof dat deze bekend moeten zijn, dus dat de onoprechtheid van de regering ten aanzien van de vredesprocessen wordt begrepen.

Ik presenteer dit op respectvolle wijze aan het publiek.”