Rode Kruis: Demonstratie tegen Turkse massaslachtingen in Afrin

Samen met NGO’s en politieke partijen die actief zijn op de eilanden, zal het Rode Kruis een demonstratie houden in Gotland, Zweden om te protesteren tegen de massaslachtingen van de Turkse staat in Afrin en om solidariteit te tonen met de bevolking van Afrin.

De aankondiging werd gepubliceerd op de website van Gotland en meld dat de Turkse staat verschillende internationale wetten overtreedt en een oorlog voert om burgers te vernietigen. De stilte van de Europese Unie omtrent de massamoorden wordt ook bekritiseerd.

Er staat verder in de verklaring dat de Europese Unie en de lidstaten op goede voet willen staan met Europa om te voorkomen dat vluchtelingen Europa bereiken en er wordt een beroep gedaan op de bevolking van Gotland op om solidariteit te tonen met Afrin: “wees solidair met Afrin”, wij roepen op voor een demonstratie voor vrede en vrijheid “.

De demonstratie zal plaatsvinden op Östercentrum Plein, Visby op 23 februari om 16.00 uur.

Gotland ligt aan de Baltische Zee en heeft 58.000 inwoners, waarvan 25.000 in Visby.