Avrîn-ziekenhuis: 170 burgerdoden, 460 gewonden

Dr. Ciwan Mihemed, hoofdarts in het Avril-ziekenhuis in Afrin, verklaart dat 170 burgers om het leven kwamen en 460 anderen gewond raakten als gevolg van aanhoudende Turkse aanvallen tegen Afrin.

Dr. Ciwan Mihemed verklaart dat volgens de gegevens die werden geregistreerd door ziekenhuizen in Afrin, 170 burgers het leven lieten en 460 anderen gewond raakten als gevolg van de Turkse aanvallen. Hij zei dat tot afgelopen week 26 kinderen gedood zijn, 17 vrouwen en 11 mannen. 60 kinderen en 80 vrouwelijke burgers raakten gewond.

Dr. Mihemed zei het volgende over slachtoffers; “Een volledig Arabisch gezin van 25 leden stierf als gevolg van luchtbombardementen in Gobel. Bewoners in grensdorpen hebben voorzorgsmaatregelen genomen. Ze zoeken hun toevlucht in grotten, onder de grond. Mensen in de binnenregio zijn echter onvoorbereid en om deze reden zijn de meeste verliezen afkomstig uit deze regio’s. Onder alle slachtoffers heb ik slechts een paar mensen gezien die zijn gedood of gewond door kogels. De meesten van hen stierven of raakten gewond bij luchtaanvallen of artillerie-aanvallen. De lichamen van deze slachtoffers worden letterlijk uit elkaar geblazen. Als we naar de lichamen van kinderen kijken, vragen we ons af waar de mensenrechten zijn.”

Terwijl hij opmerkt dat het aantal burgerslachtoffers hoger is dan de geregistreerde cijfers laten zien, verklaarde Dr. Mihemed het volgende; “Sommige hoge gebouwen werden tot de grond gelijk gemaakt door de bombardementen en vele burgers bevinden zich onder het puin. Reddingsteams kunnen hen niet bereiken omdat het oorlogsgebied betreft. Dit wordt ons verteld door de mensen die erin geslaagd zijn om uit die gebieden te komen. Om deze reden is het exacte aantal verliezen groter.”

Geen gehoor bij internationale organisaties: We zullen ze niet meer om hulp vragen. 

Met betrekking tot hun medische hulpmiddelen en behoeften zei Mihemed het volgende; “Als gezondheidsmedewerkers van het Avrin-ziekenhuis staan we 24 uur per dag, 7 dagen in de week paraat en in dienst. Sinds het begin van de oorlog hebben we oproepen gedaan aan internationale organisaties, maar ze geven geen gehoor. We zullen ze niet meer om hulp vragen. We proberen onze medische behoeften te bereiken met de steun van onze mensen.”