Erdoğan krabbelt terug: “Ik kan geen datum geven voor Afrin”

Erdoğan heeft een toespraak gehouden waarin hij bekend dat hij geen exacte datum kan geven voor Afrin. De Turkse overheid had eerder tijdspannen aangehaald als “3 uur, 3 dagen, 1 week” voor de invasie van Afrin.

De AKP-leider en Turkse president Tayyip Erdoğan sprak voor het afgevaardigdencongres,het ‘afyonkarahisar-congres’ van zijn partij en zei over zijn invasie-aanvallen op Afrin: “We hebben martelaren, ongeveer 30 Mehmetcik (omgangstermijn voor Turkse legermilitairen) en 60 anderen en alsook enkele van de FSA. Op dit moment hebben ze 300 vierkante km oppervlakte bedekt, met de wil van Allah.”

Erdogan krabbelt terug

Erdoğan sprak eerder over een snelle afronding van de invasie, maar is sindsdien teruggekrabbeld van deze claim. Erdoğan is de “3 uur, 3 dagen, 1 week” keren vergeten die hij eerder aanhaalde en zegt nu: “Hoewel we terugliepen van 18 miljoen vierkante kilometer land naar 780.000 vierkante kilometer, prijzen we onszelf en zijn we geduldig. Het is niet in mijn macht om een exacte datum te geven. Op dit moment gaan we door met alle inspanningen die we kunnen leveren.”

Erdoğan gaf ook informatie over het ‘aantal’ omgekomen soldaten dat in tegenspraak is met zijn eerdere uitspraken. Het aantal doden die Erdogan aanhaalt zijn niet in overeenstemming met het aantal gevonden lichamen door verdedigingstroepen, zo ook zijn onlangs het genoemde aantal ‘gevorderde kilometers’ reeds weerlegd met videomateriaal van de verdedigingstroepen.