YPJ: Imralı-systeem ingestort met de weerstand van alle volkeren

“Wij als YPJ, beloven alle volkeren en alle vrouwen over de hele wereld, dat we onze strijd zullen voortzetten totdat de hoop op vrijheid van onze volkeren gerealiseerd is. Wij als Koerdische vrouwen zullen niet in staat zijn om een vrij leven te leiden tot Leider Apo vrij is.”

Het algemene commando van YPJ heeft een verklaring vrijgegeven over de 19de herdenkingsjaar van het internationale complot waardoor Koerdische Volksleider Abdullah Ocalan in 1999 aan Turkije werd overgedragen, zo is te lezen op ANF nieuws.

De verklaring luidt als volgt;

“We veroordelen de 19 jaar lange samenzwering die wordt gepleegd op Leider APO. We groeten met respect Leider APO van het Koerdische volk, degene die de waarden van het volk verdedigt en we spreken onze dankbaarheid uit aan het Afrin-verzet. We herdenken onze alle martelaren in naam van Martelaar Avesta, Martelaar Amargi en Martelaar Barin, die hun leven hebben opgeofferd omwille van hun land en een Cirkel Van Vuur werden rond de Zon.

In het jaar 1999 werd de leider van de volkeren op een verraderlijke en onmenselijke manier naar Turkije gebracht. De afgelopen 19 jaar was het belangrijkste doel van de soevereine machten om Leider APO te arresteren en de Vrijheidsbeweging te elimineren van de gedachte en ideologie van Leider APO en om de strijd te elimineren en de realiteit van verzet, cultuur en geschiedenis van de Koerdische bevolking te vernietigen. Maar het Koerdische volk in alle vier delen van Koerdistan reageerde op de samenzweerders. Vooral in het noorden van Syrië, door het gelijkheidsbeginsel, een democratisch en vrij leven naar het systeem van Leider APO te ontwikkelen en het democratische natie paradigma van vandaag te bereiken. Het verhaal over leider APO is de zwarte bladzijde van de verzetsgeschiedenis van de Koerdische bevolking.

Leider APO heeft de hele mensheid laten zien hoe de vrije vrouwen en de vrije maatschappij zijn gebouwd. Ook ziet de wereld de omvang van de kracht en het doel hiervan. Hij heeft in Imrali laten zien dat hij elke kracht buiten spel zal zetten met zijn verzet, zelfs ten koste van zijn eigen vrijheid. Leider APO heeft altijd strijd geleverd voor het succes van de mindset en houding van de mensheid. YPJ, de Vrouwenverdedigingseenheden, samengesteld uit alle naties vrouwen, werden één met de Rojava-revolutie en vandaag verspreidt het zich in het noorden van Syrië, en neemt de bron van macht, vertrouwen en zelfbestaan ​​voor de Koerdische vrouwen op in de gedachte en ideologie van Leider APO.  Deze kracht, die zichzelf organiseert als een leger, groeit elke dag meer en meer en verspreidt zijn stem over vrouwen over de hele wereld. Vrouwen die zich rond de zon verzamelen en de verlichting bereiken, verzetten zich vandaag tegen allerlei soorten machten en soevereiniteit.

De soevereine machten hebben geen resultaten bereikt vanuit de samenzwering en zullen dat ook nooit bereiken. Tegenwoordig proberen ze de samenzwering in Afrin te vernieuwen en voort te zetten. De Turkse staat en de fascistische collaborateurs toonden nogmaals hun vuile gezichten met hun aanvallen op de landen van Afrin. Tegen deze aanval gericht op genocide stortte het systeem van Imralı in met het verzet van Martelaar Avesta, de vrouwen en de Afrin-bevolking, en de aanvallen van de vijand op Afrin werden gehinderd. Leider APO creëerde een vrij volk dat hun bestaan ​​beschermt. De samenzwering werd ook tegen deze realiteit uitgevoerd. Het volk van Afrin is het product van deze realiteit. De verzetsgeest van de Afrin-bevolking die tot op de dag van vandaag wordt getoond, heeft de samenzwering gefrustreerd.

Wij als YPJ, beloven alle volkeren en alle vrouwen over de hele wereld het volgende; we zullen onze strijd voortzetten totdat de hoop op vrijheid van onze volkeren verwezenlijkt wordt. Wij als Koerdische vrouwen zullen niet in staat zijn om een ​​vrij leven te leiden totdat Leader Apo vrij is. We zien dat de vrijheid van de mensen door de ineenstorting van het Imralı-systeem heen gaat. We zullen op deze basis blijven worstelen.

We veroordelen nogmaals de samenzweerders. We herinneren ons nogmaals al onze martelaren in de namen van Martelaar Avesta, Amargi, Barin en Armanç, die hun leven hebben opgeofferd voor de waarden van onze mensen, en we herhalen ons respect voor Leider APO, onze mensen en de Strijders van de Waarheid die het verzet van onze tijd uitvoeren.”