Deelnemers van de Lange Mars bereiken Genève

Deelnemers aan de mars van Lausanne-Genève zijn aangekomen in Genève, waar ze de Verenigde Naties hebben opgeroepen onmiddellijk actie te ondernemen voor Afrin.

De Lange Mars veroordeelt het internationale complot tegen de Koerdische Volksleider Abdullah Ocalan en doet een beroep op de Verenigde Naties om de invasie van de Turkse staat tegen Afrin te stoppen. Meer dan duizend mensen, waaronder 200 internationalisten uit 37 landen, sloten zich aan bij de mars.

Op de vierde dag van de mars hebben de activisten Genève bereikt, waar ze zich op 15 februari, de dag dat Ocalan19 jaar geleden ontvoerd werd verzamelden voor het hoofdkwartier van de Verenigde Naties.

Namens internationalisten en instellingen onder het Europees platform voor Afrin werd een speech gehouden waarin de internationale samenzwering krachtig werd veroordeeld en waarin werd opgeroepen voor de vrijheid voor de Koerdische leider. Opmerkend dat degenen die betrokken zijn bij de samenzwering tegen Ocalan medeplichtig zijn geworden aan de aanvallen van de Turkse staat tegen Afrin vandaag, benadrukten de sprekers dat Ocalan zijn vrijheid zal verkrijgen door het verzet van de volkeren van de wereld.