PKK: We zullen zeer groots overwinnen

Het Uitvoerend Comité van PKK verklaarde dat het complot tegen Koerdische Volksleider Abdullah Öcalan doorgaat met de aanval op Afrin en dat ze “zeer groots zullen overwinnen”.

Het bestuur van PKK (Koerdische arbeiderspartij) heeft een schriftelijke verklaring en een oproep uitgegeven om het internationale complot van 15 februari 1999 tegen Öcalan volledig de kop in te drukken, zo schrijft ANF nieuwsagentschap.

ANF plaatste de verklaring welke als volgt luidt;

“We gaan het 20e jaar in van het internationale plot van 15 februari van het genocidaal-kolonialistische systeem tegen Koerdische Volksleider Abdullah Öcalan en het Koerdische verzet tegen het complot en voor het bestaan ​​en in naam van de vrijheid. We groeten allen die dit heilige verzet ondersteunen, te beginnen met leider Abdullah Öcalan die de afgelopen 19 jaar het martelstelsel van Imrali heeft weerstaan ​​met bovenmenselijk geduld, veerkracht en creativiteit. We veroordelen het complot van 15 februari, een duister punt in de geschiedenis van de mensheid in de 20ste eeuw, en roepen de democratische mensheid op om zichzelf te bevrijden van dit duistere teken. We herinneren ons met dankbaarheid en respect onze heldhaftige martelaren die de vuurring rond Leider Abdullah Öcalan hebben gecreëerd onder het motto: “Je kunt onze zon niet verduisteren” en het leven en de vrijheid van de Koerden hebben verdedigd. In het 20e jaar roepen we iedereen op die zegt dat ze mens zijn en dat ze democraten zijn om het internationale complot te bestrijden, ernaar streven om vrije levens- en arbeidsomstandigheden te bereiken voor leider Abdullah Öcalan, en om het Imrali-martelsysteem volledig te vernietigen!

Het plot gaat door met de aanval op Afrin

Zoals bekend is het internationale plot die begon op 9 oktober 1998 de laatst geplande en georganiseerde aanval door het mondiale kapitalistische moderniteitssysteem dat het Koerdische volk negeert en wil vernietigen. Het werd gepland en uitgevoerd door de VS, het VK en Israël, die de leiders van dit systeem zijn, en vele staten, waaronder Egypte, Griekenland en Rusland, de administraties van KDP, PUK en andere politieke organisaties evenals individuen zijn gebruikt in deze onmenselijke aanval. Kortom, er zijn er die het internationale complot gepland en uitgevoerd hebben om Leider Abdullah Öcalan te vernietigen en de Koerdische vrijheidsbeweging PKK te ontbinden, en er zijn mensen die hebben deelgenomen, ondersteuning hebben geboden en hun handen in verwachting heb gewrongen, evenals degenen die wachten om zich te voeden met de uitkomsten. Maar de afgelopen 19 jaar hebben leider Abdullah Öcalan, onze vrijheidsbeweging en ons volk een heldhaftig verzet getoond in de offergave en hebben al deze plannen en berekeningen ongeldig verklaard.”

PKK verwijst naar de invasie-aanvallen tegen Afrin en zei:

“19 jaar van heldhaftige strijd beschouwt het complot als een mislukking en ontmantelde de vereniging van het complot in belangrijke mate, maar zoals te zien in het voorbeeld van de fascistische Turkse Republiek, zijn er nog steeds krachten die proberen door te gaan met de conspiracistische denkwijze en politiek met aandrang en onverdraagzaamheid. De laatste vuile aanval door deze fascistische, kolonialistische en genocidale denkwijze is de invasiepoging tegen Afrin geweest. Ze proberen het eeuwenoude systeem te verlengen om de Koerden te ontkennen en te vernietigen, en de 20-jarige samenzweringsaanval met de invasie van Afrin vandaag. Als we kijken naar het licht van de aanval om Afrin binnen te vallen en de heldhaftige weerstand die reeds 25 dagen stand houdt, kunnen de realiteit en de uitvoering van de internationale plot gemakkelijk worden begrepen. Dus, zoals de invasiepoging tegen Afrin is de samenzwerende mindset en de meest recente aanval van de politiek, is de heroïsche weerstand getoond door de mensen van Afrin en geheel Koerdistan de laatste en meest uitgebreide schakel in de strijdketen tegen de internationale samenzwering. De geest van verzet ontwikkelde zich met het motto: ‘Je kunt onze zon niet verduisteren’, de geest van verzet in Cizre, Sur en Kobanê hervatten vandaag in Afrin. Elke overwinning door het verzet van de eeuw in Afrin betekent de nederlaag en vernietiging van de internationale samenzwering.

Rekening houdend met de nederlaag die de fascistische, kolonialistische en genocidale conspiracistische denkwijze en politiek hebben meegemaakt in Afrin, hun wanhoop en de doodlopende weg, is het duidelijk te zien dat de internationale plot niet langer zelfs zijn meesters dient.”

Het Koerdische bestaan en vrijheid moet worden erkend

“Om deze reden is het vastbijten in het internationaal complot, het Imralı-martelsysteem en het beleid van ontkenning en vernietiging tegen de Koerdische bevolking nu doelloos en zonder betekenis.”

De verklaring van PKK ging verder;

“In dit opzicht moeten de krachten die het internationale complot hebben gepland, uitgevoerd en betrokken zijn, de huidige mindset en het beleid van de Koerdische genocide herzien en het bestaan ​​en de vrijheid van het Koerdische volk erkennen. Het bestaan ​​in het Midden-Oosten en deelname aan democratische politiek vanaf nu zal alleen mogelijk zijn met een dergelijke verandering van mentaliteit en beleid vanwege het feit dat het Koerdische bestaan ​​tegenwoordig het meest actieve democratische onderwerp van het Midden-Oosten is.

Leiders van democratische revolutie

Alle volkeren van Koerdistan, met hun leider, guerrilla, militante partijleiding, vrouwen- en jeugdbeweging, hebben dapper gestreden tegen de woeste aanvallen van het wereldwijde reactionisme op basis van de kolonialistische genocidale denkwijze en politiek gedurende 20 jaar, en realiseerden zich de meest libertaire democratische vooruitgang in theorie en praktijk binnen dit verzet. Hoe zwaar de prijs ook mag zijn, deze vrije mensheid in kwestie heeft zich nooit onthouden van het opbouwen van hun verzet. Op basis hiervan hebben ze de nationaal-democratische revolutie in Bakurê (Noord) Koerdistan verdiept, een vrijheidsrevolutie in Rojava (West-) Koerdistan gerealiseerd en verdedigd, hun nationale aanwinsten in Bashure (Zuidelijk) Koerdistan beschermd en een serieus bewustzijn en organisatie in Rojhilat onthuld (Oost-) Koerdistan. De Koerdische Vrijheidsrevolutie ontwikkeld op basis van democratische natie werd de Pionier van de Democratische Midden-Oostenrevolutie. De vrouwenbevrijdingsrevolutie is in alle delen vooruitgegaan, verspreid naar de regio en de wereld en heeft de weg geëffend voor een gelijkwaardig en vrij leven. De werkelijkheid van een leider die de weg naar emancipatie aan alle onderdrukte mensen en volkeren liet zien, kwam naar voren. De democratische moderniteits theorie die werd ontwikkeld door Leider Abdullah Öcalan toont vandaag de weg tot een vrij leven aan de hele mensheid.”

Onze overwinning zal groots zijn

PKK onderstreepte dat het karakter van de strijd tegen het internationale complot goed begrepen moet worden om de juiste houding aan te nemen en te slagen in missies.

De verklaring gaat verder als volgt;

“Het vasthouden aan het vrije bestaan ​​en leven tegen het ontkennende en destructieve karakter van het complot vormt de essentie van de weerstand die Leider Abdullah Öcalan ontwikkelde tegen het internationale complot. Het historische verzet van Imralı en de ontwikkelingen gecreëerd door Leider Abdullah Öcalan zijn een uitdrukking en een bewijs van deze realiteit. Wanneer dit het geval is, moet deze realiteit beter worden weergegeven en krachtiger worden weergegeven in de strijd van 20 jaar tegen het complot.

Als Koerdische beweging en mensen gaan we het 20e jaar van de strijd tegen het complot in met het heilige Afrin-verzet en de revolutionaire volksoorlog die we op vier fronten voeren. Zonder enige twijfel zullen we worstelen met de accumulatie van 19 jaar, maar we zullen groots winnen. We zullen mobiliseren in vier delen van Koerdistan en in het buitenland om het Imralı-martelsysteem volledig te verpletteren en ervoor te zorgen dat Leider Abdullah Öcalan vrije levens- en arbeidsomstandigheden bereikt.”

Oproep voor een krachtigere strijd

De verklaring van PKK eindigde met de volgende oproep:

“Op basis hiervan doen we een beroep op al onze partij militante structuren en guerrilla strijdkrachten, vrouwen- en jongerenorganisaties, onze mensen, onze vrienden en alle democratische krachten om een ​​krachtigere strijd tegen het complot in haar 20e jaar te geven, om het Imralı-systeem te verpletteren om ervoor te zorgen dat Leider Abdullah Öcalan vrije levens- en arbeidsomstandigheden bereikt, om het verzet van Afrin naar de overwinning te leiden en de fascistische invasie te stoppen, het AKP-MHP-fascisme te verpletteren en de bevolkingen van Koerdistan, Turkije en de hele mensheid te bevrijden van deze fascistische dreiging.”