Het 15 februari complot tegen Öcalan veroordeeld in Shengal

Inwoners van Shengal protesteerden tegen het internationale complot van 15 februari tegen Abdullah Öcalan.

Inwoners van Shengal organiseerden een mars om het 19e jaar van het internationale complot van 15 februari 1999 te markeren, waardoor Koerdische Volksleider Abdullah Öcalan werd overgedragen aan Turkije.

Riham Hico, voorzitter van de Democratische Autonome Vergadering van Shengal verklaarde dat het internationale complot tegen Öcalan vandaag doorgaat, zeggende dat: “De behandeling van de Turkse staat tegen leider Apo was gericht op het vernietigen van de wil van het Koerdische volk. Miljoenen mensen verzamelden zich rond leider Apo en frustreerden het plot. Na dit falen probeerde de Turkse staat vervolgens de ideeën en projecten van Leider Apo te vernietigen. Dit werd echter ook gefrustreerd omdat mensen de stelling van Leider Apo omarmden en projecten voor een oplossing ontwikkelden.

In het twintigste jaar van het complot voert de Turkse staat vandaag aanvallen uit tegen Afrin om het Koerdische volk te vernietigen. De staten die deelnamen aan de internationale samenzwering tegen leider Apo zijn vandaag de dag stil over de invasie-aanvallen tegen Afrin. De VS, Rusland, de Europese Unie en vele instellingen zijn allemaal stil.”