HDP lid Serpil Kemalbay begonnen met een hongerstaking in hechtenis.

Serpil Kemalbay, voormalig covoorzitter van de Democratische Volkspartij (HDP) en op het partijcongres van 10 februari werd gekozen als lid van de partijbijeenkomst, werd dinsdag in Ankara in hechtenis genomen.

Kemalbay werd afgelopen dinsdag op de vroeg ochtend geconfronteerd met een huisinval door de politie in de wijk Esenyurt in Istanbul . Kemalbay werd naar het gerechtsgebouw van Ankara gebracht voor een getuigenis en ze werd gedetineerd door de anti-terreur politie voor het gerechtsgebouw. Ze werd toen meegenomen naar de anti-terreur tak van het politiebureau.

Kemalbay wordt nu vastgehouden in een cel op de anti-terreurafdeling van de politie en zij heeft via haar advocaten aangekondigd dat zij een hongerstaking start tegen onwettige en illegale detentie en het onderzoek dat tegen haar is gestart. De kleding die naar Kemalbay werd gestuurd, werd niet afgegeven.

Serpil Kemalbay stuurde het volgende bericht via haar advocaten:

“We zullen samen een vrije, gelijke en democratische samenleving opbouwen waar mensen anderen niet dienen als slaven. We zullen samen strijden en we zullen samen een vreedzaam leven opbouwen. We zullen de strijd binnen en buiten de gevangenissen houden. We zullen triomferen, vrouwen zullen zegevieren, onze volkeren zullen zegevieren. Met mijn oprechte liefde en groet.”