Duitsland verbiedt Koerdische anti-oorlogsprotesten

“De federale overheid lijkt te worden gehinderd door het feit dat we de aandacht vestigen op de Duits-Turkse wapenbroederschap, daarom worden we tot zwijgen gebracht”, aldus NAV-DEM.

Het Koerdische Democratische volkscentrum in Duitsland (NAV-DEM) had opgeroepen tot demonstratie in Keulen tegen aanvallen van de Turkse staat tegen het kanton Afrin in het noorden van Syrië. De politie in Keulen verbood de demonstratie op gronde van ‘dat NAV-DEM een suborganisatie van de PKK is.’

In een persbericht op 14 februari verklaarde NAV-DEM het volgende;

“In heel Duitsland hebben sinds het begin van de invasie op Afrin protesten en demonstraties plaatsgevonden. Deze protesten veroordelen niet alleen de oorlog van het Turkse leger en zijn jihadistische bondgenoten tegen de bevolking van Afrin, maar ook de steun van Duitsland aan Turkije. Het gebruik van Duitse tanks in de aanval op Afrin is bekend. De federale regering lijkt te worden gehinderd door het feit dat we de aandacht van het publiek richten op de Duits-Turkse wapenbroederschap. Daarom dreigen we het zwijgen opgelegd te krijgen.

Het feit dat het verbod kort voor de ontmoeting van de Turkse premier Binali Yildirim met bondskanselier Angela Merkel komt, is geen toeval. Dergelijke ‘geschenken’ van de federale overheid tot Ankara zijn een traditie geworden.

We zullen niet buigen voor dit ondemocratische beleid van repressie en hier juridische stappen tegen ondernemen “.