38 leden treden af uit PDK-Syrië vanwege Afrin

38 leden van de Koerdische Democratische Partij-Syrië (PDK-S) hebben ontslag genomen vanwege het zwijgen over de invasie-aanvallen tegen Afrin van het Turkse leger en geallieerde bendes.

38 leden van de Koerdische Democratische Partij-Syrië (PDK-S) hebben een verklaring vrijgegeven en hebben hun ontslag aangeboden vanwege de stilte over de invasie-aanvallen van het Turkse leger en geallieerde bendes tegen Afrin.

De verklaring maakte duidelijk dat 38 leden waren aftreden vanwege de houding van de partijadministratie op Afrin. Herinnerend dat honderden burgers, waaronder vrouwen en kinderen, het leven hebben verloren door de aanvallen van de fascistische Turkse staat, zeiden de partijleden; ‘Toch heeft ons partijbestuur in de armen van de Turkse veiligheidsinstellingen geen woord gezegd. Anderhalf jaar geleden hadden we al geëist dat de partijadministratie haar organisatorische en politieke standpunt herziet “