Derde fase van lange mars voor Afrin en Ocalan – Zwitserland

Deelnemers aan de mars van Lausanne-Genève hebben de derde fase van hun mars ingeleid.

De Lange Mars ging van start met de veroordeling van het internationale complot tegen Abdullah Ocalan en een beroep op de Verenigde Naties om de invasie van de Turkse staat tegen Afrin te stoppen.

De derde fase van de mars, geleid door het Europees platform voor Afrin, bestaande uit 82 instellingen en organisaties, is woensdag in de Zwitserse stad Glande van start gegaan. Meer dan duizend mensen, waaronder 200 internationalisten uit 37 landen, sloten zich aan bij de mars.

Op de spandoeken van activisten staat “Vrijheid voor Ocalan, status voor Koerdistan”, “VN stopt de bloedbaden in Afrin”, te lezen die “Overal Afrin, overal verzet” en “Vrijheid voor Ocalan” reciteren in het Koerdisch, Engels, Frans, Duits, Catalaans , Spaans en andere talen terwijl ze op weg zijn naar Genève.

Deelnemers aan de mars van verschillende mensen zwaaien met vlaggen van de PKK (Koerdische Arbeiderspartij), PYD (Partij Democratie Unie), YPG (Volksverdedigingseenheden), YPJ (Vrouwenverdedigingseenheden) en van de organisaties die de mars ondersteunen.

De internationalisten stellen dat de aanval van Turkije tegen Afrin niet alleen op Koerdistan gericht is, maar ook op de waarden van de mensheid.

Na vandaag 17 kilometer te hebben afgelegd, zullen de deelnemers aan de mars de stad Copettes van Zwitserland vanavond bereiken.