27 scholen doelwit in Afrin, 13 leerlingen gedood

Aanhoudende aanvallen van de Turkse staat hebben geleid tot de dood van 13 leerlingen. 27 schoolgebouwen zijn vernietigd.

De botsingen tussen Syrische Democratische Krachten (SDF) en de Turkse strijdkrachten (TAF) en hun geallieerde FSA-groepen zijn geïntensiveerd in de Jindirese, Shiye, Shera en Rajo districten van het kanton als gevolg van het voortdurende lucht- en landoffensief van Turkije. Het zijn burgers die het ergst door deze aanvallen worden getroffen.

27 scholen doelwit, 13 leerlingen gedood

In de aanhoudende aanvallen sinds 20 januari zijn 27 schoolgebouwen doelwit geweest. Er zijn 13 leerlingen onder de mensen die omgekomen zijn tijdens de bomaanslagen.

Het kantonbestuur heeft alle schoolactiviteiten moeten stoppen om meer slachtoffers te voorkomen.

Mihemed Reşit, covoorzitter van het Ministerie van Onderwijs Afrin kondigde aan dat de aanvallen op de scholen in Shiye, Rajo en Shera de scholen zwaar hebben vernietigd en dat ze de leerlingen proberen te beschermen tegen de intense aanvallen.

Verzamelde documenten zullen aan UNICEF worden verstrekt

Reşit verklaarde dat ze in contact staan ​​met verschillende instellingen, waaronder het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) en dat ze de documenten die ze hebben toegezegd bij UNICEF zullen indienen: “We zullen documenten indienen over de omgekomen leerlingen en de scholen die zijn getroffen. Ze moeten Afrin vanaf hier controleren, omdat hier burgers worden gedood. Kinderen en vrouwen worden afgeslacht. Er is een oorlog tegen de mensheid. Ze zouden de stem van Afrin moeten horen. We worden geconfronteerd met een culturele en historische vernietiging van het leven.”

Leerkrachten en studenten verzetten zich tegen de aanvallen

Reşit zei dat ze zich samen met de bevolking van Afrin tegen de aanvallen hebben gemobiliseerd en dat ze zullen doorgaan totdat de aanvallen zijn geëlimineerd.

Reşit zei dat studenten en leraren in het kanton de komende dagen een mars zullen houden om tegen de aanvallen te protesteren.