Turks leger richt zich op het centrum van Afrin – UPDATE

Het binnenvallende Turkse leger richtte zich dinsdag op de omgeving van het Avrin-ziekenhuis en het kinderpark in het centrum van Afrin. Eén burger stierf en vier anderen raakten gewond.

Taxichauffeur Hisên Ridwan (35) die langsreed ten tijde van het bombardement, heeft zijn leven verloren, terwijl Luqman Bekir Hercî (31), Emîn Reşîd, Yûsif Mihemed Terşo en Heysem Mihemed Kirzo verslaggever van de Syrische televisiezender Sema  gewond raakten. Ze zijn onder behandeling genomen in het Avrin-ziekenhuis.

Burgerlijke nederzettingen werden zwaar beschadigd door het bombardement.

Sinds 20 januari valt het Turkse leger- en bendegroepen onder hun commando het Afrin-kanton van Noord-Syrië aan met tanks, artillerie en zwaar wapentuig naast luchtaanvallen. Maar liefst 180 burgers waaronder vrouwen, kinderen en ouderen, zijn omgekomen en 413 mensen raakten gewond door de aanslagen.