Hulpgoederen geen bereik tot Afrin: Faysh Khabur grensovergang gesloten

Het Afrin Front verklaarde dat zij de hulpgoederen die zij hebben verzameld niet naar Afrin hebben kunnen sturen omdat de grensovergang Faysh Khabur is gesloten en de regering heeft opgeroepen om de grenspoorten meteen te openen, zodat de benodigde hulp naar Afrin kan worden gestuurd.

In Bashurê (Zuidelijk) Koerdistan hield het volk dagenlang demonstraties ter ondersteuning van het ‘Verzet van de Eeuw” in Afrin. NGO’s, parlementariërs en vertegenwoordigers van politieke partijen eisen dat de grensovergang Faysh Khabur (Semelka) tussen Bashurê, Koerdistan en Rojava wordt geopend, zodat fundamentele levensbehoeften en medische benodigdheden naar Afrin kunnen worden gestuurd.

Newzad Salih, Afrin Front lid, verklaarde dat zij de humanitaire hulp en het medicijn dat zij hebben verzameld niet naar Afrin kunnen sturen omdat de regering niet toestaat dat de grenspoorten worden geopend en de regering wordt verzocht de poorten meteen te openen, zodat de noodzakelijke ondersteuning kan worden gegeven aan Afrin.

Newzad Salih zei dat ze verschillende inspanningen leveren om Afrin te ondersteunen en voegde eraan toe: “We willen dat de regering de Sémelka-grenspoort tussen Rojava en Bashur opent. Dan kunnen we de nodige hulp naar Afrin sturen. Als Afrin valt, vallen Qamishlo, Duhoq, Hewlêr en Silêmanî ook. Als het de overhand heeft, zullen alle zegevieren. Als het Afrin Front hebben we verschillende paneldiscussies, seminars en demonstraties gehouden. Nu willen we de nodige hulp naar Afrin brengen. We willen dat de overheid de grensovergangen opent, zodat we de medicijnen die we hebben verzameld naar Afrin kunnen brengen.”