Turkse staat bombardeert wederom civiele gebieden in Afrin

De binnenvallende Turkse staat blijft zich onophoudelijk richten op civiele nederzettingen tijdens zijn aanvallen op het kanton Afrin in het noorden van Syrië. Verschillende dorpen en steden zijn gebombardeerd sinds de lancering van de invasie op 20 januari.

Turkse gevechtsvliegtuigen bombardeerden maandag het dorp Derbalut en de omgeving van het Dewa gebergte in het district Jindires van Afrin. Gelijktijdig met het bombardement brak een botsing uit tussen SDF-strijders en Turkse invasietroepen in het dorp Derbalut.

In Jindires was de waterzuiveringsinstallatie in het dorp Kefer Sefre het doelwit van artillerie-aanvallen. De waterzuiveringsinstallatie in het dorp Sherina in Metina was ook doelwit en zwaar beschadigd door eerdere aanvallen.

De binnenvallende troepen bombardeerden ook het dorp Miske in het Rajo-district, evenals de grote en kleinere dorpen van Enherece en in het district Mabata.

De aanvallen door de binnenvallende strijdkrachten zijn gericht tegen burgers, civiele nederzettingen en civiele substructuren. Ten minste 150 burgers verloren hun leven en honderden anderen raakten gewond bij de aanslagen, terwijl sommige buurten volledig werden verwoest.

In het Shera-district werden drie inwoners van het dorp Omer Simo ontvoerd door bendes onder leiding van Turkse troepen. De ontvoerde dorpelingen werden geïdentificeerd als Mehmud Mihemed Xedro (46), Henif Welid Welo (42) en zijn vrouw Ceylan İmad Mihemed (33). Hun verblijfplaats en gesteldheid is onbekend. Al eerder is gedocumenteerd dat Turkse troepen burgers onderwerpen aan martelingen.

De bombardementen op Rajo hebben honderden huizen, werkplaatsen, scholen en bakkerijen in de wijk gesloopt en de civiele onderstructuur ernstig beschadigd. Landbouwcentra, de bouw van Koerdische Rode Halve Maan ( Rode Kruis), Heyva Sor en zorgcentra werden ook gesloopt als gevolg van aanslagen, terwijl de districtsmarkt die bekend staat als handelsstraat in de vergetelheid raakte.

In het district Jindires werden ten minste 200 van de in totaal 400 huizen in de wijk Jer volledig vernietigd als gevolg van de Turkse luchtaanvallen. De buurt wordt bewoond door Koerden en Arabieren.