Turkije lanceert onderzoek tegen nieuw verkozen HDP-covoorzitter

De openbare aanklager in Ankara heeft een onderzoek ingesteld naar de opmerkingen van de nieuw verkozen HDP-covoorzitter Pervin Buldan en parlementslid Sirri Sureyya op het congres van hun partij in Ankara afgelopen zondag.

De Turkse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de opmerkingen van de nieuw verkozen covoorzitter van de Democratische Volkspartij (HDP), Pervin Buldan en HDP parlementslid Sirri Sureyya Onder.

Buldan en Onder spraken op het derde congres van hun partij in Ankara en beiden bekritiseerden de invasieactiviteit van Turkije op Afrin.

Het Openbaar Ministerie van Ankara heeft een verklaring uitgegeven en gezegd dat er een onderzoek is ingesteld naar de beschuldigingen die Buldan en Onder in hun opmerkingen maakten en of zij zullen worden beschuldigt voor ‘propaganda voor een terroristische organisatie’ op het HDP-congres afgelopen zondag.

HDP is de grootste Koerdische oppositiepartij van AKP, waarvan de twee voorgaande covoorzitters vorig jaar gearresteerd zijn, samen met duizenden HDP leden, academici, kunstenaars,journalisten, leraren en artsen.