Migranten in Atme vluchtelingenkamp: Turkse troepen gebruiken ons als menselijke schilden

Migranten in het vluchtelingenkamp van Atme, van waaruit de Turkse staat aanvallen tegen Afrin onderneemt, verklaarden dat ze door Turkse troepen worden gebruikt als menselijke schilden.

De Turkse staat en de geallieerde terroristische groeperingen die hun onmenselijke aanvallen tegen Afrin voortzetten, werden blootgesteld aan aanvallen op Afrin vanuit het vluchtelingenkamp Atme, in een poging om de Syrische Democratische Krachten (SDF) te laten reageren op deze aanvallen en uiteindelijk een bloedbad te plegen in het kamp.

Een groep verslaggevers van verschillende persbureaus ging naar het Atme-kamp en sprak met de migranten hier. Video’s van deze persbureaus laten duidelijk zien dat het kamp wordt gebruikt als een centrum van aanvallen door de Turkse staat.

Een migrant sprak met nieuwsagentschap Ined Beledi en zei dat ze zich schuil hielden in dit kamp na te zijn gevlucht voor de repressie van het Baath-regime. Hij vertelde; “We voelen ons hier niet veilig omdat de Turkse staat ons gebruikt als menselijke schilden in hun aanvallen tegen Afrin. De Turkse staat valt Afrin aan vanuit dit kamp waar we beschut  horen te zijn. We kunnen ‘s nachts niet slapen vanwege de artillerie-aanvallen vanuit het kamp.”

Het is niet de eerste keer dat vluchtelingenkampen het beoogde doelwit zijn van Turkije. In augustus voerde Turkije aanvallen uit op het vluchtelingenkamp Rubar en omgeving.