Delegatie parlement Zuid-Koerdistan in Afrin

De delegatie uit Zuid-Koerdistan die arriveerde in Afrin zei dat de weerstand van Afrin hen trots maakte en de nadruk legde op het belang van nationale eenheid.

Een groep parlementariërs van het Koerdische Regio Parlement  is zondagavond in Afrin aangekomen,en werd verwelkomd door vertegenwoordigers van de autonome regering en honderden inwoners van Afrin op het Plein der Martelaren.

De delegatie bestaat uit de parlementslid Ebu Karwan van de Communistische Partij , KDP-parlementslid Eli Halo, parlementslid Şêrko Heme Emin van de Gorran beweging en Yekgırtu parlementslid Suhrab Mikail.

Op het plein begroette de co-president van de Uitvoerende Raad van het kanton Afrin Osman Şêx İsa de delegatie uit Zuid-Koerdistan en zei dat hun bezoek hen trots maakte en de nationale eenheid diende.

KDP-parlementslid Eli Halo zei nadien dat ze trots waren op het verzet van het Afrin-volk tegen het Turkse leger. Halo zei dat ze naar Afrin kwamen om de eenheid van het Koerdische volk te manifesteren.