20180211-20180210-1420528c8e8c-image

Massale opkomst demonstratie voor Afrin in Den Haag

Zaterdag stond in het teken van Afrin. Zo’n 5000 mensen gaven gehoor aan de oproep voor een solidariteitsactie voor Afrin in Den Haag.

De actie kon rekenen op een massale opkomst van Koerden, Amazigh, Roma en Nederlanders die zich solidair voelen met de bevolking van Afrin.

De regio Afrin wordt geteisterd door een invasiepoging van Turkije in het Syrische gebied. Het is gebleken dat het Turkse leger de civiele woonwijken bombardeert waarbij al meer dan 100 burgers, vrouwen en kinderen hun levens verloren.

De actievoerders vragen de Nederlandse politiek in te grijpen en Turkije en halt toe te roepen.

De mensenmassa verzamelde zich rond half twee op het malieveld in Den Haag om later richting Vredespaleis te marcheren. Er werden leuzen geroepen als; “Afrin, vrij vrij vrij”, ” massamoordenaar Erdogan”, “EU financiert, Turkije bombardeert”.

De demonstratie verliep gemoedelijk en er zijn geen incidenten voorgevallen, aldus de politie en demonstranten. Door provocaties van tegenhangers zijn op vorige demonstraties incidenten voorgevallen. Den Haag kon rekenen op goed georganiseerde politiebegeleiding waardoor alles vreedzaam verliep.