HDP-congres: overal Afrin, overal weerstand

Het derde algemene congres van de HDP begon in Ankara met de slogan “Hoop, moed, vastberadenheid”.

De Democratische Volkspartij (HDP) houdt vandaag haar derde congres in Ankara. De congreshal is volledig bezet en aan de ingang van het gebouw staan duizenden mensen die “Bijî Serok Apo” (Lang leve Leider Apo), en “Lang leve het verzet in Afrin”.

De politie dreigt in te grijpen als er nog langer “illegale” slogans worden gezongen. De repressieve actie van de veiligheidstroepen treft ook de vertegenwoordigers van de pers die hun laptops niet mogen meenemen naar de hal.

Talrijke overzeese en Zuid-Koerdische waarnemers zijn aanwezig op het congres, met inbegrip van EP-leden Gabi Zimmer en Martina Michels, en andere politici uit Ierland, Baskenland, Libanon, Frankrijk, Noorwegen, Portugal, Cyprus, Griekenland, Palestina en Duitsland.