Dag 4 van de lange mars van internationalisten voor Öcalan en Afrin

Vier dagen lang liepen 200 internationalisten van Luxemburg naar Straatsburg om te demonstreren voor de vrijheid van Abdullah Öcalan en om een onmiddellijke stop te eisen van de Turkse militaire operatie tegen Afrin.

Op de internationalistische lange mars voor Öcalan en Afrin is tot nu toe een afstand van 70 kilometer afgelegd.

Gisteren organiseerde Metz culturele activiteiten en een seminarie over de verschillende bevrijdingsbewegingen in de landen van herkomst van internationalisten, met de nadruk op de Rojava-revolutie als een “bron van inspiratie” voor wereldbewegingen.

Na een wandeling van 8 km op de vierde dag, zullen deelnemers aan de mars uit 17 verschillende landen de etappe van Luxemburg-Frankrijk beëindigen en  vanavond met de bus van Metz naar Lausanne reizen. Na een persverklaring op maandagochtend om 10:00 uur in Lausanne , gaan de internationalisten op weg naar Genève, vergezeld door 150 leden van de organisatie PYD Europea- en betrekken honderden Koerden die in Zwitserland wonen.

De laatste fase, Zwitserland, staat gepland voor vier dagen en eindigt op 16 februari met een demonstratie en sit-in tegen de aanvallen van de Turkse staat op Efrîn voor het VN-gebouw, welke naar verwachting zal bijgewoond worden door 10 duizend mensen. 50 verkozen Koerdische politici uit Europese landen zullen de sit-in bijwonen voordat ze gesprekken voeren bij de Verenigde Naties over de aanvallen van Turkije tegen Afrin en isolatie van Öcalan.

‘S Avonds vertrekken duizenden mensen met bussen naar Straatsburg, waar op 17 februari een belangrijke demonstratie plaatsvindt in het teken van 15 februari 1999, de dag van ontvoering van Abdullah Ocalan.